Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ihsankaya45
sayın dogasever
tarlada biçilen otlara üzerine em spreyleyere aerop mıkroorganizmalar işlev görecekdir.kuruduktan sonra kompost yapımında kullandığımda anerop mikroorganizmalar faliyet gösterecektir. böyle bir uygulama uygun olurmu?
tarlada bırakılacak biçilmiş otlara em spreylemek bana kazanç sağlarmı ?
|
İlk önce anerobik femrantasyonu düşününüz. O yüzden, önünüzde 2 yol var:
1- EM spreyledikten sonra, kesilen otları toprağı sadece altüst ederek otların toprak altında kalmasını sağlayınız.
2- Kesilen otları EM spreyledikten sonra kapalı bir konteynere koyunuz ya da üzerlerini koyu renkli bir naylon ile kapatıp fermantasyona birakınız. Ama 2-3 hafta geçtikten sonra açıp bir defa karıştırınız tekrar kapatıp 2-3 hafta daha fermante ediniz. Ondan sonra kullanınız.
Mesajınızda bahsettiğiniz gibi otları kurumadan önce fermante ederseniz daha iyi sonuç alırsınız. Ancak fermantasyon ya toprakla veya başka bir örtüyle örtülerek yapılmalıdır. Eğer örtülmeden aerobik kompost yapılacak ise, organik madde (otlar) yığın haline getirilmeli (1,5 metre yüksekliğe kadar çıkılabilir) ve ara sıra karıştırılarak havalandırılmalıdır. (Em kullanmadan yapılan aerobik kompostlaşma daha sık karıştırılırken, EM ile yapılan aerobik kompostun 6-8 hafta içinde yalnızca bir veya en fazla iki defa karıştırılması yeterli olacaktır. Ben sizin yerinizde olsam hayvan gübresiyle otları ve EM'yi karıştırarak bir yığın oluşturur önce anaerobik sonra da aerobik koşullarda kompostlaşma yapardım. Tabii ki seçim sizin. Saygılar.