View Single Post
Eski 11-02-2010, 20:48   #600
epsody
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Doğasever'e cevap.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi celalahmet Mesajı Göster
Arkadaşlar selamlar, kafama takılan bir konuyu sormak istiyorum.Yüksek yastıklarda kompost veya bukaşi uygulayan arkadaşlar kolaylıkla cevaplayacaklardır.
Sayın doğasever sizin mesajınız doğruları gösterebilir ama burada durum sizin düşündüğünüz gibi toprakta organik yapı mevcut ise sizin önerdiğiniz uygılamalar geçerli olacaktır, arkadaş daha yeni bitki yetiştirme parselleri oluşturmak için yüksek yastıklar da bugaşi kompost uygulamasıyla toprağa organik madde ilave etmek istemektedir.

Ben şahsen olgunlaşmamış kompostu fidelere uygun görmemekteyim, şu anda ahır gübesini toprağa sererek karıştırsa bile bu gübrelerin toprağa yarayışlığı zaman almaktadır, bu gübreler genelde sonbaharda toprağa verildiklerinde ancak bitkileri yarayışlı hale geçmektedir.

Bu günlerde yapacağı bu gübreleme işi fayda sağlamadığı gibi toprağın ısınmasıyla beraber toprağa düşen ot tohumlarının çimlenmesine yarayacaktır.

Şimdi size sorarım toprakta organik maddenin olmayışıla sizin önerileriniz le bu arkadaş sulama suyu ile EM'i uygulasa bitkilerine yeterli fayda sağlamayı bırakın, EM'in toprak hayat bulması bile bana sakıncalı geldiğinden, arkadaşımıza bu yönde öneride bilinçli olarak tavsiye etmişimdir.

Sizde bu konuda gözden kaçan ayrıntı var zannediyorum, toprağın yapısı önceden organik gübre ile zenginleştirilmiş ise bende sizinle aynı fikirde olurdum, o zaman sulama suyu ile verimesi yerinde bir uygulama olmaktadır.

Mesajımdaki açıklamalarım samimiyet içermektedir bir karşı görüş gibi algılanmamalıdır, eklediğim resim yaptığım uygulamalarımın delili sayılamalıdır.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön