agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni463Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-12-2009, 09:26   #1
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dogasever Mesajı Göster
Sn Epsody çok haklı,

Mikroorganizmaların da bizler gibi canlı olduklarını ve yiyecek (organik madde), içecek (su) ve barınma ihitaçları olduğunu unutmamalıyız. Mikroorganizmalar için en iyi barınma yeri kildir. Topraklarımızda genellikle çok az da olsa kil mevcuttur. Ancak saksınızda olmayabilir. Veya toprağınız aşırı derecede kumlu veya kireçliyse, o zaman biraz (50 gram/mtrekare) kil ilave etmenizde yarar var. Onların da eve ihtiyacı olduğunu unutmamalıyız.
Sayın Doğasever, benim sebze bahçemin toprağı da çok kumlu, suyu tutmuyor, yanlış hatırlamıyorsam üç çuval(36 kg.)patlatılmış perlit yaydığım halde çok faydası olmadı.
Bu durumda 25 m² olan sebze bahçeme 2 kg. kil yaysam çok mu fazla olur?

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2009, 13:08   #2
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Sayın Doğasever, benim sebze bahçemin toprağı da çok kumlu, suyu tutmuyor, yanlış hatırlamıyorsam üç çuval(36 kg.)patlatılmış perlit yaydığım halde çok faydası olmadı.
Bu durumda 25 m² olan sebze bahçeme 2 kg. kil yaysam çok mu fazla olur?
Sn Yağcı
Sorunuz için teşekkürler. 2 kg kili ilave etmenizi öneririm. (Teorik olarak 1,250 g kil gerekiyor ama 2 kg atabilirsiniz.) Toprağınızın organik madde durumu nasıl? Bence kumlu ve/veya kireçli topraklarda en iyisi EM Kompost ve/veya EM Bukaşi ilave etmek. Eğer organik maddeniz çok düşükse, 1 kg/metrekare'ye kadar organik madde ilave edebilirsiniz. Böylece hem organik madde hem de kil ilavesiyle, toprağınızın su tutmasını sağlayabilirsiniz. Saygılarımla.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2009, 13:17   #3
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2007
Naturem'e Hoşgeldin.

Naturem arkadaşımıza "aramıza hoşgeldin" diyorum. Ayrıca, verdiği uzun liste için de teşekkür ederiz. Kendisi bir "EM Hazırlama ve Uygulama" uzmanıdır. Yani işin mutfağındadır. Özellikle çevre uygulamalarında yaptığı tüm dere ve göl temizleme çalışmalarını takdirle karşılıyorum. Kendisi yıllardır büyük bir özveriyle çalışmaktadır. Buradaki yazışmalarımıza olumlu katkıda bulunmasını candan diliyorum. Sitedeki tüm EM kullanıcılarının Naturem'in engin deneyimlerinden yararlanacağından hiç kuşkum yok.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025