![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2007
|
Canlıların gereksinimleri!
Sn Epsody çok haklı, Mikroorganizmaların da bizler gibi canlı olduklarını ve yiyecek (organik madde), içecek (su) ve barınma ihitaçları olduğunu unutmamalıyız. Mikroorganizmalar için en iyi barınma yeri kildir. Topraklarımızda genellikle çok az da olsa kil mevcuttur. Ancak saksınızda olmayabilir. Veya toprağınız aşırı derecede kumlu veya kireçliyse, o zaman biraz (50 gram/mtrekare) kil ilave etmenizde yarar var. Onların da eve ihtiyacı olduğunu unutmamalıyız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu durumda 25 m² olan sebze bahçeme 2 kg. kil yaysam çok mu fazla olur? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sorunuz için teşekkürler. 2 kg kili ilave etmenizi öneririm. (Teorik olarak 1,250 g kil gerekiyor ama 2 kg atabilirsiniz.) Toprağınızın organik madde durumu nasıl? Bence kumlu ve/veya kireçli topraklarda en iyisi EM Kompost ve/veya EM Bukaşi ilave etmek. Eğer organik maddeniz çok düşükse, 1 kg/metrekare'ye kadar organik madde ilave edebilirsiniz. Böylece hem organik madde hem de kil ilavesiyle, toprağınızın su tutmasını sağlayabilirsiniz. Saygılarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Naturem'e Hoşgeldin.
Naturem arkadaşımıza "aramıza hoşgeldin" diyorum. Ayrıca, verdiği uzun liste için de teşekkür ederiz. Kendisi bir "EM Hazırlama ve Uygulama" uzmanıdır. Yani işin mutfağındadır. Özellikle çevre uygulamalarında yaptığı tüm dere ve göl temizleme çalışmalarını takdirle karşılıyorum. Kendisi yıllardır büyük bir özveriyle çalışmaktadır. Buradaki yazışmalarımıza olumlu katkıda bulunmasını candan diliyorum. Sitedeki tüm EM kullanıcılarının Naturem'in engin deneyimlerinden yararlanacağından hiç kuşkum yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|