![]() |
|
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
|
Sn Epsody Yaptığın çalışmaları takdirle izliyorum. Yaptıklarının hepsi doğru şeyler ancak belki benim de bir iki ilavem olabilir. 1 kapak EM ıle birlikte bir kapak da melas veya pekmez veya organik portakal ya da üzüm suyu eklersen daha iyi sonuçlar alırsın. Mikroorganizmalar senin de tahmin ettiğin gibi şekerle beslenirler. Olgun incir oldukça şekerlidir ve çok iyi gelir. Yaptığınız doğrudur. Sulamada kullandığınız seyreltme oranları dogrudur ama eğer çok sık sulama yapıyorsanız 1/500'e hatta 1/1000'e kadar suyla seyreltme yapabilirsiniz. Geri kalan seyreltilmemiş sıvı gübrenizi ise, evdeki temizlik işlerinde (özellikle tuvalet ve banyolarda), kötü kokan yerlerde kötü kokuları gidermek için kullanabilirsiniz. (1/50 ile 1/100 arasında seyrelterek). Ayakkabılarınızın içine dahi spreyleyebilirsiniz! Posayı kompost yapmanızda çok yerinde bir uygulama! Sizin elinizdeki EM zaten aktifleştirilmiştir. O yüzden yeniden aktifleştirmeden bahsedemeyiz sadece yeniden mikroorganizmaların üremelerinden bahsedebiliriz. Düşünceniz çok doğru: meyvelerde şeker oranı daha yüksek olduğundan ve lignin ve selüloz daha düşük olduğundan daha hızlı fermantasyona uğrar. Evet, kendi meyve sularınızla EM-X benzeri bir içecek yapabilirsiniz. Yalnız içindeki mikroorganizmaları yok ederek pastörize etmeniz gerekir. Güzel ve belki de üniversitelerde örnek olarak okutulabilecek çalışmalarınızın devamını diliyorum. Saygılar Alıntı:
Düzenleyen Dogasever : 01-09-2009 saat 17:43 Neden: yazım hatası |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|