View Single Post
Eski 25-08-2009, 12:09   #288
epsody
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Sayın;Doğasever önce hoş geldiniz
Size kompost uyglamalarımın gözlemlerini sunmak istiyorum, daha önceki mesajlarımda bahsetmiştim yığınların ortalarında kızışmalar ve yoğun olarak beyazlaşma gözleniyordu, yığınları çevirmek için son açtığımda kızışma normal beyazlama yok gibi idi, genelde çevirmeleri haftada bir yapıyordum kompost yığınlarında olgunluk hali belırmeye başladı diyemi acaba bu son durum bu şekilde belirdi.

Elimdeki EM'in kullanım süresi varmı,her açtığımda içinde köpüklenme görüyorum kokusu aynı ekşi-tatlı gibi.

Mutfak atıklarını kıyma makinasından geçirince fermantasyon işlemi hızlanıyor(beyaz köpük oluşumu)

Size bir soru mutfak atıklarını kıyma makinasında çekerken etrafta dolaşan sineklerin attığı kurtçukların yaşamama olayı EM'in içindeki bakterilerin faaliyetinden dolayımı yaşama imkanları olmuyor .

Sayın doğasever Em Kullanarak oluşturduğumuz kompost'un topraklara ilavesiyle topraklarımızda bulunan bakteri populasyonlarında ne gibi gelişmeler olmakta faaliyetlerinde, yoğunluklarındaki artışlarda hangi gurupların öne geçtiğini bilebilirmiyiz.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön