View Single Post
Eski 14-08-2009, 13:55   #276
Dogasever
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi epsody Mesajı Göster
Sayın;doğasever göndermiş olduğun EM1 elime geçti,tekrar teşekkürlerimi sunarım.ilk uygulamalarımı 30 lt. plastik bidona öğüterek doldurduğum mutfak atıklarımın bir miktar su ilave ederek bir kapak EM1 i fermantasyon başlagıcı olarak ilave ederek kapağını kapatarak ilk EM1 le fermantasyon esaslı esaslı sıvı gübre oluşumunu başlattım.

İkinci olarak 10 lt. hazneli ilaç pompama bir kapak EM1 koyarak 10litre kuyu suyuyla incelterek bahçemdeki sebze ve meyvelerime yapraktan uygulama yaptım.

Üçüncü olarak 100 lt 'e suda incelterek 3 kapak EM1 İ bahçe atıklarının fermantasyunu için yığınların ortasından ilave ettim büyük naylon örtü bulamadım ama gölge bir yerdeler.

Gözlemlerimin sonuçlarını paylaşmak için takiplerle sonuçları izlemekteyim. Kalan EM1 kabını buz dolabın alt gözlerinde muhafazaya aldım. Kapağı açılmış olarak kullanım süresi ne kadar efsafını nekadar zaman koruyabilir.
Sn Epsody
Ilk yaptiginiz denemede koydugunuz EM kadar melas da koyunuz. Aslinda biraz az EM koymussunuz normalde sizin koydugunuzun 4 ya da 5 misli kadar koymak daha iyidi ama bakalim nasil olacak ve EM1 kullanmaniz daha dogru olurdu. Sizin elinizdeki urun EMA.

Ikinci deneyinizde umarim daha once ayni pompada pestisit kalmamistir! Seyreltme orani SN Meyvelitepe'nin yaptigi gibi 1/500 veya sik (hergun ya da 2-3 gunde bir) sulama/spreyleme yapiyorsaniz 1/1000 olmali. Sizinki 10 litreye 1 kapak, yaklasik 1/2000 olmus. Seyrelterek hazirladiginiz cozeltileri en gec 2 veya 3 gunde kullaniniz. (En iyisi gunluk kullanmaktir!)

Ucuncu olarak, kati kompost yapiminda daha derisik EM cozeltisi kullanmaniz gerekir. Ornegin 1/50. Uzerini orterseniz iyi olur. Kenarlardan hava alabilir!

Bence bu yaptiklarinizi degistirmeyin. Sizin yaptiklarinizda guzle bir calisma. Sonucunu gorelim.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön