![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Sayın;doğasever göndermiş olduğun EM elime geçti,tekrar teşekkürlerimi sunarım.ilk uygulamalarımı 30 lt. plastik bidona öğüterek doldurduğum mutfak atıklarımın bir miktar su ilave ederek bir kapak EM i fermantasyon başlagıcı olarak ilave ederek kapağını kapatarak ilk EM le fermantasyon esaslı esaslı sıvı gübre oluşumunu başlattım. İkinci olarak 10 lt. hazneli ilaç pompama bir kapak EM koyarak 10litre kuyu suyuyla incelterek bahçemdeki sebze ve meyvelerime yapraktan uygulama yaptım. Üçüncü olarak 100 lt 'e suda incelterek 3 kapak EM İ bahçe atıklarının fermantasyunu için yığınların ortasından ilave ettim büyük naylon örtü bulamadım ama gölge bir yerdeler. Gözlemlerimin sonuçlarını paylaşmak için takiplerle sonuçları izlemekteyim. Kalan EM kabını buz dolabın alt gözlerinde muhafazaya aldım. Kapağı açılmış olarak kullanım süresi ne kadar efsafını nekadar zaman koruyabilir. Düzenleyen epsody : 18-08-2009 saat 13:07 Neden: Harf hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2007
|
Sn Epsody, Kesinlikle EM"yi buzdolabinda saklamayin. Kusura bakmayin bu noktayi belirtmemisim. Hemen buzdolabindan cikartin ve golge bir yerde agzi kapali olarak saklayin lutfen |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ilk yaptiginiz denemede koydugunuz EM kadar melas da koyunuz. Aslinda biraz az EM koymussunuz normalde sizin koydugunuzun 4 ya da 5 misli kadar koymak daha iyidi ama bakalim nasil olacak ve EM1 kullanmaniz daha dogru olurdu. Sizin elinizdeki urun EMA. Ikinci deneyinizde umarim daha once ayni pompada pestisit kalmamistir! Seyreltme orani SN Meyvelitepe'nin yaptigi gibi 1/500 veya sik (hergun ya da 2-3 gunde bir) sulama/spreyleme yapiyorsaniz 1/1000 olmali. Sizinki 10 litreye 1 kapak, yaklasik 1/2000 olmus. Seyrelterek hazirladiginiz cozeltileri en gec 2 veya 3 gunde kullaniniz. (En iyisi gunluk kullanmaktir!) Ucuncu olarak, kati kompost yapiminda daha derisik EM cozeltisi kullanmaniz gerekir. Ornegin 1/50. Uzerini orterseniz iyi olur. Kenarlardan hava alabilir! Bence bu yaptiklarinizi degistirmeyin. Sizin yaptiklarinizda guzle bir calisma. Sonucunu gorelim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sn Epsody Ucuncu denemenizde bir diger nokta da yiginin oprtasinda siviyi ilave etmek yerine yiginin her tarafina spreyleme yapmak daha iyidir! Ayrica hazirladiginiz karisimin karbon Azot orani (Yesillerle Kahverengiler!) ve nem orani onemli! Nem orani %50"yi gecmemelidir! Aksi takdirde septik kosullar olusabilir. Eger yeterince nemli olup olmadigindan emin degilseniz, kesinlikle daha fazla nem ilave etmeyin. Cunku nemin biraz eksikligi biraz fazlaligindan daha iyidir! (Benden istediginiz ipuclarindan biri budur!) Saygilar Düzenleyen Dogasever : 14-08-2009 saat 14:09 Neden: eksik |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|