![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
|
Sn;doğasever son yaptığım kompsot uygulamalarımda EM'in kullanımıyla ortaya çıkan durumun güncellemesini yapıyorum.EM kullanımını direk kompostta uygulamıyorum, mutfak atıklarımı vede bahçemde çıkan yabani otları kıyma makinasından geçirerek fermantasyonunu sağlamak içinde 10lt.'ye bir kapak EM ilave ediyorum EM'i aktif etmek için bahçemin olgun incirlerini kullanıyorum. Mutfak atıkları fermantasyon işleminden sonra bu 10lt'lik eriği 200lt'lik su debosuna ilave ederek bahçemdeki ağaçların ve bitkilerimin sulamasında kullanıyorum, geriye kalan posayıda tekrar sulandırarak kompost katlarına ilave ediyorum. Daha önceden kompost yığınının tam ortasında kızışma ve faydalı migroorganizmaların yoğunluğu vardı son uygulamalarımdan sonra çok homojen bir kızışma ve mikroorganızmalırın dağılımı ile karşılaştım,fermantasyon olayı stabil hale gelişi beni çok memnun etti. Em'in melasla aktif edilmesini biraz açarmısınız. Bende size bir gözlemimi sunayım meyve atıkları sebze atıklarından önce fermantasyona geçiyorlar Em'ler acaba şekerli ortamlarda'mı ürüyorlar. Kendi uyguladığım çeşitli meyvelerden şıra yaparak EM X'i oluşturmamda bir bağlantı varmı,çünkü şıranın içiminde'de ferahlatıcı durumlar var. Paylaşımlarımızın sürmesi dileklerimle hoşça kal. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|