![]() |
|
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-08-2013
|
Bu sayfada yazılanlar beni toprağa dokunmaya bile korkar hale getirdi ![]() Benim şahsi kanaatim şuydu domates bu besinleri seviyorsa 5-10 lt lik saksıda 1 er tatlı kaşığı ölçüler o toprağın dengesini bozmaz.Fakat tutupta 1 kg yumurta kabuğu koyarsam o başka onuda yapmayacağıma göre domatesin ihtiyacı varsa koyduklarımdan besinini alır yoksada öyle aman aman denge bozmaz diye düşünüyordum ama dediğiniz gibi konu baya derinlere gitti. Çok fazla kurcaladıkça toprağı sulamamak bile gerek sonuçta ph artabilir,suda kötü bakteriler gelebilir,suda klor fazladır vs vs.Artık iş hastalığa dönüşecek bu sefer acaba yolda giderken kafama tuğla düşer mi?Ayağım takılıp bi yerim kırılır mı ![]() Bence bitkileride kendimize benzetmeliyiz.Ben şimdi yemek yiyeceğim,aslında yemesemde olur dayanabilirim ama acıktım gidip sadece kavun ekmek te yiyebilirim,fasulye yemeği salata ve kavun'da. Bunlardan birer tabakta yiyebilirim,ikişer tabakta.Sonuç birinde az fazla uzanırım ki zararı yok,diğerinde uzanmaya gerek yok zaten az yemişimdir.Amaç beslenmekse bazen hepsinden yenir bazen tek birinden,ama gerçek şudur sürekli mükemmel beslenmek diye bir şey mümkün değil. Sayın Sebazios'un dediği gibi contayı sıyırmaya başladıkmı acaba ufaktan ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
|