Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey
Fakat sirkeyle yumurta kabuğunun karışımından su mu oluşuyor bilmem ama yanlış hatırlamıyorsam ph 7 gibi çıktı ben ölçmüştüm videodan sonra.Siz hiç ölçtünüzmü karışımdan sonra çıkan sıvının ph ını?
|
Tekrar olacak ama size #2 nolu mesajda verdiğim linkte yumurta kabuğunun sirkede çözündürülüp doğru oranda sulandırılarak bitkilere verilmesi anlatılıyordu zaten. Bu reaksiyonda ortaya çıkanın adı saf kalsiyum değil, kalsiyum asetattır ve çözünmüş durumda olduğu için bitkiler tarafından alınabilir.
Yazıda şöyle deniyordu;
"
10 gram temiz ve kuru yumurta kabuğu havanda dövülerek veya blender’da çekilerek toz hale getirilir. Bir kaba 400 gr %5’lik sirke konur (marketlerde satılan sirkeler %5’liktir), toz haline getirilmiş yumurta kabukları sirkeye ilave edilir. 2-3 gün boyunca sık sık karıştırılarak bekletilir. Kabarcıklar çıkaran karışımda sürenin sonunda yumurta kabuklarının tamamen eridiği, dipte çökelti kalmadığı görülür. İçinde yumurta kabuğu eritilmiş sirke 20 litre suya karıştırılarak domateslerin yapraklarına püskürtülür, böylece herhangi bir kimyasal ürüne gerek kalmadan kalsiyum takviyesi yapılmış olunur."
Bu da bir sonraki yazıda yukarda yapılan işlemin kimya ile ifadesi.
"
Bir önceki yazının başında, domateslerdeki kalsiyum elsikliğini yapraktan vererek gidermenin yöntemi olarak 38 gr kalsiyum asetatı (C4H6CaO4.H2O) 20 litre suda eritip yapraklara püskürtün deseydim bir çok kişi uzun kimyasal formülü görünce bu da ne diyecekti belki. Oysa yumurta kabuğu kalsiyum karbonat, sirkedeki %5 asetik asit ile reaksiyona girince geriye kalsiyum asetat, su ve karbon dioksit kalır (kabarcıklar). İster yumurta kabuğu ve sirke, ister saf kalsiyum karbonat ve asetik asit, ister hazır kalsiyum asetat kullanın bu uygulama yapraklara 120 ppm kalsiyum verilmesini sağlar.
[CaCO3 + 2CH3COOH → Ca(CH3COO)2 + H2O + CO2]"
Ayrıca yukarıda listelediğiniz 21 maddelik sorunun hepsinin gayet anlaşılır yanıtları var ama armut piş misali olmasın (
olursa bir kıymeti de olmuyor galiba), hepsinin doğru yanıtlarını kendiniz bulabilirsiniz.