agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni219Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-10-2013, 22:42   #1
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

Giriş Tarihi: 21-08-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tcoalngsau Mesajı Göster
acaba ne durumda çalışmanız. Solucan sayınız ? günlük veya haftalık ürettiğiniz gübre miktarı? v.s
Sayın Tcoalngsau kardeş merhaba.

Şimdilik 200.000 adet solucanla üretimimiz devam ediyor.

Solucan sayımızı artırma çalışması içindeyiz. Gübre üretimi için ruhsat müracaatımızı yaptık ama işlemler ağır ilerliyor.

Şubat ayından itibaren gübre kesmeye başlayacağız.

Büyükbaş çiftliğimizden fabrika yemi yedirmediğimiz (mısır sılajı ve arpa çimi yedirdiğimiz) hayvanlarımızın gübresini solucan maması olarak kullandığımız için %100 organik gübre elde ettiğimizden eminiz.

Kurban Bayramı sonrası üretim çiftliğimizden paylaşımlarımız olacak. Daha güzel paylaşımlarda buluşabilmek dileğiyle... Selamlar... Saygılar...

vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-10-2013, 13:32   #2
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vetman996 Mesajı Göster

Büyükbaş çiftliğimizden fabrika yemi yedirmediğimiz (mısır sılajı ve arpa çimi yedirdiğimiz) hayvanlarımızın gübresini solucan maması olarak kullandığımız için %100 organik gübre elde ettiğimizden eminiz...
Fabrika yemi yedirmediğiniz büyükbaş hayvanlarınızın diğer ürünlerini ne yapıyorsunuz?

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-10-2013, 14:09   #3
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

Giriş Tarihi: 21-08-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Fabrika yemi yedirmediğiniz büyükbaş hayvanlarınızın diğer ürünlerini ne yapıyorsunuz?
Sayın MeyveliTepe merhaba.

Siz Değerli Üstadı burada görmek ne güzel.

Paylaşımlarınızı gerek bloğunuzdan gerekse agaclar.net'ten ilgiyle takip ediyorum.

Sizden çok şey öğrendim ve bunun için de teşekkür yazısı yazdım, dönüş yapamadınız belki de okuyamadınız.

Buradan bir daha teşekkür ederim tüm paylaşımlarınız için.

Geçen yıl topraksız tarımda çilek yetiştiriciliği yaptık. Besin eriğinde kimyasal gübreler kullanınca doğala özlemimiz arttı. Topraksız tarımı kimyasal gübre kullanmadan yapabilme çalışması içindeyim.

Bunun ilk adımı da solucan gübresi üretim tesisi.

Siz bir soru sordunuz ama ben sizi yakalamışken bir çok şey yazdım. Hemen sorunuzun cevabını vereyim:
Biz büyükbaş tesisimizde damızlık düve yetiştiriyoruz. Gebe olmayan dişi düveyi alıyoruz ve suni tohumlama yöntemiyle gebe bırakıyoruz ve bu hayvanı damızlık olarak kullanmak isteyen yetiştiricilere satıyoruz. Bu nedenle de bizdeki büyükbaşların gübresinden başka ürünü kalmıyor.

Fabrika yemi yerine arpa çimlendirme yaptığımız için %100 organik gübre elde ettiğimizi düşünüyoruz. http://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/31832.htm

Selamlar... Saygılar...

vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025