Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
Hesabınıza göre 200 bin solucana günde 100 kg gübre girdisi yetecektir. Günde 700 kg işlenmiş sığır gübresi elde edebildiğinize göre daha 1 milyon 200 bin solucana ihtiyacınız var demektir.
Tam kapasiteye eriştiğinizde günde 700 kg solucan besini verip, muhtemelen bu miktardan daha az (söz gelimi 600 kg gibi?) solucan gübresi elde edebileceksiniz değil mi?
|
Sayın Üstadım merhaba.
Evdeki hesabı çarşıya uydurabilirsek hesabınız/hesabımız doğru çıkacaktır.
Benim içimdeki uhde ise topraksız tarımı solucan gübresi ile yapabilmek.
Sizlerin bilgi ve tecrübelerine ihtiyacımız var.
Düşüncem şöyle ki: Bir havuzdaki solucanları Azot ağırlıklı, diğer havuzdakileri Fosfor ağrlıklı, başka bir havuzdakileri Potasyum, Ca, Mg vs. ağırlıklı besleyerek bunların sıvı gübrelerini ayrı ayrı elde edebilmek. Bu gübreleri analizler yaptırarak uygun topraksız tarım besin eriği elde edebilmeyi düşünüyorum.
Bu besin eriğiklerini de topraksız tarımda uygun formulasyonda kullanmayı hayal ediyorum.
Hatta bazı solucanları leonardit ağırlıklı besleyerek humik fulvik asiti yoğun solucan gübresi elde etmeyi planlıyorum.
Sizlerin bu konudaki düşüncelerinizi merak ediyorum.
Selamlar... Saygılar...