Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi canlitoprak
Sn. vetman bilimsel makale icin tesekkürler. Isin biyolojik boyutu cok büyük bir mesele.
Solucanlarin yasadigi ortama adapte olmasi az sayida daha mi cabuk olur ne dersiniz?
|
Sayın Canlitoprak merhaba.
Solucanlar çok ilginç yaratıklar. Dünya ilk kurulduğunda, canlı yaşamın ilk başladığından beri yaşadıkları tespit edilmiş.
Bulundukları ortamda yalnız yaşamayı sevmiyorlarmış ve yalnız kaldıklarında kendi kendilerini dölleyebildiklerini okumuştum. Zaten çift cinsiyetli olduklarını da biliyorum. Belirli ortamda bir solucan varsa mutlaka yanında başka bir solucan da buluyorsunuz.
Solucanların nüfusu bir ortamda çoğalırsa özellikle yaşlı solucanlar gençlere yer açmak için intihar ediyor.
Yaşadıkları ortam fazla sıcak, nemsiz veya kuru olursa hayatlarının tehlikede olduklarını hissediyorlar ve soylarını devam ettirebilmek için ortama yumurta- kokon bırakıyorlar.
Solucanlar toplu yaşamayı daha çok seviyorlar. Ortama adapte olmaları için de metreküp içinde 5.000 adet civarı solucanın bulunması ticari yetiştiricilik için ideal kabul edilmiş. Metreküp içinde 16.000 üzerinde solucan olduğunda ise üreme hızlarının düştüğü gözlenmiş.
"insanları tanıdıkça solucanları daha çok seviyorum"
Selamlar... Saygılar...