View Single Post
Eski 10-10-2013, 20:51   #19
vetman996
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

Giriş Tarihi: 21-08-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tcoalngsau Mesajı Göster
-Antalya gibi seracılığın ve tarımın yaygın oldugu bir yerde yaşıyorum.Böylesine önemli ve faydalı bir gübre neden acaba seracılık yapanlarca tercih edilmemekte? Yoksa seracılar için ideal bir gübre değil mi?
Değerli kardeşim.

İnsan bilmediğinin düşmanıdır derler. Tüm dünyada el üstünde tutulan solucan gübresi ülkemizde tanınmamaktadır. Sadece Amerikada 90.000 adet ticari solucan gübresi üreticisi olduğunu öğrendiğimde çok şaşırmıştım.

Komşu ülkemiz İranda bile o kadar solucan gübresi üreticisi var ki İzmir fuarına bile geldiler. Bizi ülkelerine davet ettiler. Kendi ülkelerinde bin civarında solucan gübresi üreticisi olduğunu söylediler.

İsrail çölü verimli topraklara dönüştürme işleminde solucanlardan yararlandığını biliyor muyuz.

Bulgaristan topraklarının verimli olmasının ve beyaz bayrağa sahip olmasının nedeni solucan ve solucan gübresi.

Rusyada solucan suyunun şarap gibi tüketildiğini duyunca hiç garibime gitmedi. Çünkü içindeki yararlı mikroorganizmaları biliyorum.

Türkiye kullandığı kimyasal gübrenin yaklaşık % 50'sini ithal ediyor. 2.500.000 ton civarında. Milyar dolarlarlarımız yabancılara gidiyor yani.

Antalya'da seracılar yeni yeni solucan gübresini öğrenmekte. Bir kullanmaya başlayan bir daha bırakamıyor.

Ama en çok solucan gübresini bilen çay üreticileri. Çaykur müdürünü tebrik etmek lazım.

Bu gübrenin sahtelerini yapanlara ise yazıklar olsun diyorum. Melası solucan gübresi diye satan firmalar da var, leonardit ile büyükbaş gübresini karıştırarak pazarlayanlar da.

Ama solucan gübresi üretiyorum diye sahaya inen ama daha vermikompost oluşmadan pazara sunanlara ne demeli.

Solucan gübresi dürüst insanların elinde büyürse kısa zamanda pazarda hak ettiği yeri alacaktır.

Seracılar için en ideal gübre solucan gübresidir.

vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön