![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-09-2020
Şehir: Amasya
Mesajlar: 13
|
Merhabalar, Geçen hafta hazır satılan bokashi setlerinden birini alıp evde kompost üretimine başladım. Şimdi de laktobasil serumla yaprak gübresi, pestisit gibi sıvılar da üretmek istiyorum. Ayrıca bahçede de daha büyük ölçekli bokashi yapmak istediğimden elimdeki laktobasil serumunun yetmeyeceğini düşünüyorum. Aşağıdaki fotoğrafta görünen ve hazır satılan bu serumu pirinç suyu vb. işlemlerini yapmadan çoğaltabilir miyim? Şimdiden yanıtlarınız için teşekkür ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
|
Alıntı:
Sorunuza gelince. Resmini gösterdiğiniz şişelerden üretmeyi düşünmek yerine; 1. Doğru düzgün tescili olan ve tariflerine göre 1 litreden 20 litreye çoğaltma prosedürleri belli olan mikrobiyal tescilli bir ürün edinip ondan çoğaltmak mümkün, 2. Bu başlıkta anlatıldığı ve bir çok kişinin deneyip yaptığı gibi, pirinç yıkama suyunda (nişasta içeriğinden dolayı) bakteri toplayıp, süt ile LAB türlerini izole eden yöntemi kullanıp Lakto Serum yapabilirsiniz. Filipinli doğal tarım ustası Gil Carandang'ın tüm dünyaya öğrettiği ve dikkatli yapılırsa etkili bir yöntemdir. Daha kestirme olsun isterseniz ve elinizde ev yapımı, kurulduktan sonra üstünden en az 15 gün geçmiş, üstü kef olmamış sağlıklı bir turşu varsa, bu turşunun suyundan melas içerikli bir besiyere aşılayarak istediğiniz kadar çoğaltabilirsiniz. Resmini gösterdiğiniz, içinde ne olduğu belirsiz şişedekine göre çok daha garantili olacağını rahatlıkla söyleyebilirim. 2.ci maddedeki yöntemlerle yapacağınız preperatta fototropik bakteri olmayacaktır ama pirinç suyu ile yapılanda, bakteri toplama aşamasını yaptığınız yerin özelliklerine göre muhtelif LAB türleri olacaktır. Turşu suyu ile aşıladığınızda ise büyük oranda Lactobacillus Plantarum bakterisi olacaktır (ki, en güçlü fermente edici LAB türüdür). |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-09-2020
Şehir: Amasya
Mesajlar: 13
|
Bir süredir sizin blogunuzu takip ediyorum, sayenizde buradan ve blogunuzdan bir çok şey öğrendim. Bu konuda ne kadar teşekkür etsem azdır, çok teşekkür ederim. Ayrıca bu yanıtınız için de teşekkür ederim. Her ne kadar o şişelerdeki sıvının kokusu tariflere uysa da üzerinde "ph düzenleyici" yazmasından ve bakterilerden hiç bahsetmemesinden şüphelenmiştim. Bu yüzden doğrudan fotoğrafını koymak istedim ![]() O zaman, en iyisi üşenmeyip pirinç suyundan itibaren başlamam gerek ![]() Tekrardan çok teşekkürler, iyi çalışmalar dilerim. Sağlıcakla kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|