Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi halcur
Alanım değil, çok anlamam ama aklıma geldiği için soruyorum. Mevzu laktik asit ise yoğurt suyu yoğun bir şekilde laktik asit barındırmıyor mu? Neden yoğurt suyu kullanmıyoruz da pirinçle uzun bir süreci takip ediyoruz?
Aydınlatacak birileri varsa sevinirim.
|
Mevzu laktik asit değil, laktik asit üreten fermente edici bakteriler. Yoğurtta da genelde 2 tür olarak bunlardan var. Pirinç yıkama suyundan elde ettiğinizde onlarca farklı lab türü var. Bunlardan asitlere en dayanıklı olan ve lab ailesinden fermentasyon sahnelerinin astsolisti sayılan L.Plantarum en etkili fermente edici türü yoğurtta bulunmaz. Yoğurt yerine, kurulumunun üzerinden en az 15 gün geçmiş sağlıklı turşu suyunda L.Plantarum bol bol bulunur. Buradan da çoğaltarak devam edebilirsiniz.