agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni288Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 28-03-2023, 16:20   #11
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi halcur Mesajı Göster
Alanım değil, çok anlamam ama aklıma geldiği için soruyorum. Mevzu laktik asit ise yoğurt suyu yoğun bir şekilde laktik asit barındırmıyor mu? Neden yoğurt suyu kullanmıyoruz da pirinçle uzun bir süreci takip ediyoruz?
Aydınlatacak birileri varsa sevinirim.
Mevzu laktik asit değil, laktik asit üreten fermente edici bakteriler. Yoğurtta da genelde 2 tür olarak bunlardan var. Pirinç yıkama suyundan elde ettiğinizde onlarca farklı lab türü var. Bunlardan asitlere en dayanıklı olan ve lab ailesinden fermentasyon sahnelerinin astsolisti sayılan L.Plantarum en etkili fermente edici türü yoğurtta bulunmaz. Yoğurt yerine, kurulumunun üzerinden en az 15 gün geçmiş sağlıklı turşu suyunda L.Plantarum bol bol bulunur. Buradan da çoğaltarak devam edebilirsiniz.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025