View Single Post
Eski 25-05-2023, 19:53   #171
TME05
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-09-2020
Şehir: Amasya
Mesajlar: 13
İkinci denememde şöyle bir şey yaptım.
Klorsuz ve kaynatılmamış suda pirinçleri 15 dakika beklettim. Suyunu süzmeden kavanozda 8 gün beklettim ve aşağıdaki gibi oldu. Bu sefer küf olmadı ama rahatsız edici, lavabo kokusu gibi, keskin ekşimsi bir koku oluştu. pH ölçtüğümde 6,0 çıktı.

Name:  WhatsApp Image 2023-05-25 at 20.39.26.jpg
Views: 261
Size:  27.1 KB Name:  WhatsApp Image 2023-05-25 at 20.39.27.jpg
Views: 266
Size:  45.2 KB Name:  WhatsApp Image 2023-05-25 at 20.39.26 (1).jpg
Views: 267
Size:  39.5 KB

Bu sıvının üstündeki tabakayı atıp suyunu tülbentten süzdüm ve 1 litre süt ekledim. 7 gün sonra sonuç aşağıdaki gibi oldu.

Name:  WhatsApp Image 2023-05-25 at 20.44.34.jpg
Views: 263
Size:  33.0 KB Name:  WhatsApp Image 2023-05-25 at 20.39.51.jpg
Views: 264
Size:  17.5 KB

Sütün üstünde bir kaç ufak küfe benzettiğim parça var ve şişenin kenarında ufak yeşilimsi küfler oluşmuş. Keskin ve pis koku gitmiş, hafif peynirimsi bir koku olmuş.
Şimdi sizce bu işi bu sefer becerebildim mi?
Değerli yanıtlarınızı bekliyorum.

TME05 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön