![]() |
|
|
|||||||
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2017
|
Alıntı:
Benimse bloğunuza tekrar yolumun düşmesinin sebebi ;Antalya koşullarında lambhass avokado çeşitini sera ve açık arazide denemeyi düşünüyorum ve bunu ultra sık dikim olmasada normalde Türkiye şartlarına göre oldukça sık sayılan bir seviyede yapmak istiyorum.Sera üzerinde gölge tozu (bir çeşit kaolin olmalı beyaz ve yağmur yağsa bile bir kaç seferde çıkmıyor) kullanacağım için yazın güneşin zararlı ışınlarından etkilenmeyecek kışın ise dışarda don olayı görülse bile serada herhangi problem yaşamayacak diye düşünüyorum çünkü lambhass çeşiti -2,8 dereceye kadar dayandığı bazı makalelerde görülüyor.Dışarda da bu seviyelere çok nadiren düşüyordur eskisine göre çok soğuk havalar geçmiyor artık. Ancak işler dışarda değişiyor bazen 40 yılda da olsa kar bile yağabiliyor.İlk yıllarda bitkiyi içine alacak şekilde dört köşe şekilde kazıklar dikilerek etrafı koyu tülle çevrilerek dış etkenlerden korunuyor ancak ben bu tül içinde geçen süreyi minimum seviyede tutmak istiyorum çünkü bitki bu sürede yabancıların tabiriyle ayaklı gelişiyor.Bitki güneş almadığı için anaç kısmı özellikle çok hızlı büyüyor.Bir bakıyorsunuz anaç bitkinin boyunu yarılamış.Bu yüzden kışın böyle bir kaplama işe yarar diye yazınız ilgimi çekmişti ancak açıklamanızdan sonra gece donlarında bir işe yaramadığını öğrendim. Aslında benim için daha önemli olan avokado fidanlarını yaz döneminde 45 C dereceleri geçen çok yüksek sıcaktan koruyacak çok iyi ve uzun süre kaplama yapacak sizin deneyini yaptığınız gibi bir madde.Kışı tülle örtülü bir şekilde atlatabiliriz sanırım ancak yazın bu şekilde devam etmeyeceğim.Avokadoların dikimini ise eylül ekim gibi yapmayı düşünüyorum ki bahara doğru ekimlerde kökler tam olarak gelişemediği için ve bir anda sıcak havaya geçiş yapacağı için sıcak havadan daha çok etkileneceğini düşünmem.Avokado diğer bazı meyve ağaçlarının aksine belki böyle meyveler başka vardır şu anda aklıma gelmedi gövdeside yaprakları gibi yeşil ve güneş ışınlarına çok hassas.Gövdeyide avokado ile çok uzun süre çalışmış bazı hocalar beyaz akrilik boya ile boyamayı öneriyorlar.Böyle bir kaplamayı kaolinle gövde kısmına uygulamak daha kolay gibi geldi bir anda ![]() Bu madde ile ilgili bloğunuzdaki yazıyı daha dikkatli okuduktan sonra ve sanırım verdiğiniz bir ipucundan yararlanarak bir tahminde bulunmak istiyorum.Tahminimi size gönderiyorum. Tekrar teşekkürler |
|
|
|
|
|
|