View Single Post
Eski 31-08-2023, 12:36   #56
devrann
Ağaç Dostu
 
devrann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2017
Şehir: Alanya
Mesajlar: 782
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Kaç ağaç söz konusu bilmiyorum. Çok fazla değil ise size gönderebilirim. 100 litre suya 50gr kullanılıyor. Gövde kaplaması için doz 100 litrede 100gr'a çıkabilir. Çok ağaç olacak ise 25kg'lık ambalaj almanız gerekecek. Kilosu 7-8 euro civarında olduğu için ilk alımı pahalıya geliyor. Ben denemesini yapabilmek için ihtiyacımın çok üstünde olmasına rağmen 25kg'lık ambalaj satın almıştım. Ancak kaolini mutlaka rafine ve kalsine malzeme olarak kullanın.

İlgilendiğim 7500 fidanlık bir zeytinlikte, kemirgenlerin gövde kabuğunu kemirmelerini önlemek için bu malzemeyi daha yüksek dozda, thiram ve capsaicin katkısıyla gövdelerin kök boğazlarından 30 santime kadar bölümlerine fırça ile sürerek uyguladık, çok işe yaradı. Malzeme yüksek bağlayıcılığı ile thiram ve capsaicin'in kış boyunca gövde üzerinde kalarak tadına bakanın bir daha yaklaşmamasını sağladı.

Not: Bu arada kaolin veya herhangi bir kaplamanın optik özellikleri çerçevesinde sadece IR ışınımlarıyla oluşan yüzey sıcaklıklarını yansıtma yoluyla 6-7 dereceye kadar azaltabildiğini söylemeliyim. Yine, sıcak hava akımlarının kondaktif etkisine hiçbir faydası olmaz. Aklınızda olsun.
Merhaba
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim biraz yaklaşmışım
Benim kaplama yapacağım alan 1200 m2 ve takriben 200 avokado olacak en fazla.1 kg'lık ambalaj şimdilik işimi görecektir söylediğiniz dozlar için.
Orjinal formül kaolin fiyatına baktım da bir fırsatçılık söz konusu sanırım.
Yüzey sıcaklıkları kaç dereceye çıkıyor bilmiyorum ancak açıktaki herhangi bir koruma olmayan avokadoların özellikle taze sürgünlerinin tamamı aynı gün yandı .Termometreler temmuz ve ağustos ayı arasında 45 dereceleri gördü.6-7 derecelik bir azaltma güvenli olur diye düşünüyorum.

devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön