Kaç ağaç söz konusu bilmiyorum. Çok fazla değil ise size gönderebilirim. 100 litre suya 50gr kullanılıyor. Gövde kaplaması için doz 100 litrede 100gr'a çıkabilir. Çok ağaç olacak ise 25kg'lık ambalaj almanız gerekecek. Kilosu 7-8 euro civarında olduğu için ilk alımı pahalıya geliyor. Ben denemesini yapabilmek için ihtiyacımın çok üstünde olmasına rağmen 25kg'lık ambalaj satın almıştım. Ancak kaolini mutlaka rafine ve kalsine malzeme olarak kullanın.
İlgilendiğim 7500 fidanlık bir zeytinlikte, kemirgenlerin gövde kabuğunu kemirmelerini önlemek için bu malzemeyi daha yüksek dozda, thiram ve capsaicin katkısıyla gövdelerin kök boğazlarından 30 santime kadar bölümlerine fırça ile sürerek uyguladık, çok işe yaradı. Malzeme yüksek bağlayıcılığı ile thiram ve capsaicin'in kış boyunca gövde üzerinde kalarak tadına bakanın bir daha yaklaşmamasını sağladı.
Not: Bu arada kaolin veya herhangi bir kaplamanın optik özellikleri çerçevesinde sadece IR ışınımlarıyla oluşan yüzey sıcaklıklarını yansıtma yoluyla 6-7 dereceye kadar azaltabildiğini söylemeliyim. Yine, sıcak hava akımlarının kondaktif etkisine hiçbir faydası olmaz. Aklınızda olsun.
|