agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni186Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 19-04-2019, 01:07   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-03-2014
Sayın
Alıntı:
MeyveliTepe
Blogtaki yazılarınızdan biraz geç kalmış olduğumu düşünsemde kapalı Armut bahçemde uygulamak için 3 çuval 75 kg kaolin (kaokil) aldım. Şuan ağaçlar çiçekte, çiçek dökümünden hemen sonra ilk uygulamayı yapacam.

Temel amacım psilla mücadelesinde önemli fayda sağlamaktır. Bu uygulama bahçemin geleceği için çok önemli. Bahçemde tam bodur 1000 civarı Santa Maria ve 1500 adet te Deveci armutu bulunmakta. Ne bir karleke nede ateş yanıklığı var ancak bu psilla canımdan bezdirdi. Sırf bundan sebep onca emek masraf heba olup gidecek.

Uygulama yönteminizi çok dikkatlice okudum ve ona göre yapacam. Ancak yine de birkaç sorum olacak müsaadenizle;

-Turbo atomizer kullanıyorum ve püskürtmeyi genelde 1 veya 1,2 mm delikli plaket memeler kullanarak yapıyorum. Ancak turbolarda şiddetli rüzgarla püskürtülen ilaç savrulduğu için iyi tutunma ve kaplama için hangi mm lik plaket meme kullanmamı önerirsiniz.

-Şuanda bile ergin psilla gördüm, kaolin ile birlikte insektisit kullanmayı düşünüyorum. Bunu da suyu tamamladıktan sonra mı eklemeliyim?

-Bu dönemde yapraklar çok taze, kaolinin akıp ziyan olmadan ideal kaplamayı yapabilmesi için önereceğiniz bir akışkan kontrol sağlayıcı madde olur mu? Ya da daha pratik olarak yayıcı/yapıştırıcı (non-iyonik, organosiklon, çam reçineli..vs) mı kullanmalıyım?

-Santa maria'lar Ağustos ilk haftası, Deveciler ise ekim ilk haftası gibi hasat ediliyor. Bi aksilik olmazsa 20-25 ton hasat etmeyi planlıyorum. Ne bende nede bu bölgede bu miktarda mahsülü yıkama tesisi ve imkanı maalesef yok. Hasattan iki ay öncesinde son uygulamayı yapıp bıraksam acaba mahsül üstünde kalıntı bırakır mı?

-Ayrıca dikkat etmemi istediğiniz önereceğiniz birşey olur mu?

Şimdiden teşekkürler...

estikey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025