agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni366Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-02-2024, 14:27   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-07-2023
İçilebilir borax

İçilebilir tedavi amaçlı elimde artan toz beyaz bor vardı sağlık alanında kullanılan tür. Şimdi kış ortası birer çay kaşığı civarı göz kararı ağaçların dibine tuz gibi saçtım, bahara sürgün gelişimine katkısı olur mu?
Bina da yöneticiyim, defne ve mazıların dibine güllere falan verdim, toprak analizi falan yok ama, umarım yanlış yapmamışımdır, genel de bir şeyi yapmadan önce değil yaptıktan sonra araştırmaya kalkışıyorum:

Eklenen Resimler

Çankırılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-02-2024, 18:16   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-02-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Çankırılı Mesajı Göster
İçilebilir tedavi amaçlı elimde artan toz beyaz bor vardı sağlık alanında kullanılan tür. Şimdi kış ortası birer çay kaşığı civarı göz kararı ağaçların dibine tuz gibi saçtım, bahara sürgün gelişimine katkısı olur mu?
Bina da yöneticiyim, defne ve mazıların dibine güllere falan verdim, toprak analizi falan yok ama, umarım yanlış yapmamışımdır, genel de bir şeyi yapmadan önce değil yaptıktan sonra araştırmaya kalkışıyorum:
Yanlış yapmışsınız. Bor, bir mikro element. Dolayısıyla toprak analiz sonucuna göre uygulamanız gerekirdi. Bitkileri zehirlemiş olma ihtimaliniz çok yüksek.

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-02-2024, 18:28   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-07-2023
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Doku_Kültürcü Mesajı Göster
Yanlış yapmışsınız. Bor, bir mikro element. Dolayısıyla toprak analiz sonucuna göre uygulamanız gerekirdi. Bitkileri zehirlemiş olma ihtimaliniz çok yüksek.
Eyvah panikledim yorumu görünce Henüz yağış olmadan dibinde ot olmayan yerleri aceleyle süpürdüm elimden geldiğince temizledim ama dibinde bol ot olan öteki bitkiler ne olacak umarım kurumazlar Sürekli sakarlığım tutuyor kaş yapacam derken göz çıkartmak

Düzenleyen Çankırılı : 04-02-2024 saat 22:37
Çankırılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
bor, eti maden, etidot-67, gübre, tarım

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025