agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni366Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-07-2013, 13:15   #241
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2009
Ben menisküs operasyonu nedeni ile baba evinde dinlenirken, Sn. Koaceözcan bana ulaştı.

Kendisinin tarımsal şartları bilinmediğinden sadece belirtiler üzerinde konuştuk ki genç yaprak sararması ve yaprak buruşmaları bor eksikliğini ihtimaller arasına katıyor.

Kendisine numune gönderilecek ve kendisi de denemelerini yapacak.

Saygılarımla

YeniBON beğendi.
Yakup Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2013, 15:45   #242
Ağaç Dostu

syıldıran's Avatar

Giriş Tarihi: 12-03-2008
Wink

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi koaceözcan Mesajı Göster
Arkadaşlar bende bu iki yıldır sebze olsun meyve olsun bunlarla uğraşmak bende bir merak konusu oldu iki gündür burda yazdıklarınızı okuyor büyük hayretler içerisinde kalıyorum çünki dikmiş oldugum domates biber patlıcan salatalık bu tür sebzeler sararma oluşumu başlangıcıyla sebzelerde ve meyve agaçlarında yaprak sararmasıyla başlayıp sonrasında tamamen kurumayla sonuçlanan bir vaka oluşuyor bunun çaresini ilçe tarım müdürlüklerinde aradım bana söyledikleri toprakta çinko sülfat magnezyum eksikliğinden kaynaklandığını 15,15 süper yani çinkolu gübre kullanmamı bunun bahçedeki toprak değerlerinin yükselticeğini söylemelerine rağmen bu yıl da aynı durummun kaynakladığını ilaveten sıvı gübreleri kullanmama rağmen biraz olsun durdura bildim şimdi ben yakup beye ve tüm bu etidot 67 kullanan arkadaşlara soruyorum benim bahçemdeki domatese bibere patlıcana salatalığa musallat olan olmuş domateslerde oluşan kurumalrı biberlerin uçlarında oluşan kurumaları bu etidot kullansan acaba benim bahçeye faydası olurmu bana bu konuda yardımcı olurmusunuz şimdiden yardınlarınız için sizlere teşekkür ederim
Sn. koaceözcan ,
Hiç toprak tahlili yaptırdınız mı Zannedersem toprak pH değeri ile ilgili bir sorun var. Eğer yaptırmadıysanız Tarım il veya ilçe müdürlüklerinde uygun fiatlı yapıyorlar. Toprağın durumunu bilerek yorum yapmak daha doğru olacaktır. Selamlar . .

syıldıran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-08-2013, 06:24   #243
Ağaç Dostu

syıldıran's Avatar

Sn. Yakup ,
Bu yıl İzmir Tarım fuarında stand açacakmısınız , asıl sormak istediğim stand ta satış yapacakmısınız , yapılırsa çok iyi olur gelmişken alır gideriz. Selamlar. .

Eski 18-08-2013, 21:50   #244
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syıldıran Mesajı Göster
Sn. Yakup ,
Bu yıl İzmir Tarım fuarında stand açacakmısınız , asıl sormak istediğim stand ta satış yapacakmısınız , yapılırsa çok iyi olur gelmişken alır gideriz. Selamlar. .

Sn. syıldıran,
Şu an hiç bir şey söyleyemiyorum. Genel uygulama fuarda satış yapmamak. Sadece numune dağıtımı.

İzmir'e araçla gelirseniz, İzmirdeki satış ofisinden 1 torba (sanırım artık 30 kg var sadece) ürün alabilirsiniz. Ancak bu durumda da fuar ziyaretinizin hafta içi yapmanız gerekecek.

Fuarda görevlendirilirmiyim bilemiyorum. Fuar işlerine artık Genel Müdürlük bakıyor ve bu konuya önem veriyorlar. Bu sene Konya, Kayseri, Erzurum fuarlarına katıldı(k)lar. Hatta arkadaşların bir yurt dışı fuarına da katıldığını duydum. Zannımca İzmirde de yerimizi alırız.

Sahi fuar tarihleri nedir? Ben biraz ayrı kaldım da

YeniBON beğendi.
Eski 20-08-2013, 08:39   #245
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-10-2012
Önce herkese Selamlar ....
Tarım kredi koop. neden satış için gönderilmiyor bu gübre anlamadım ya ....Milli bir gübreyi neden satmazki tarım kredi koop ... soruyorum bana başka markaları gösteriliyor ...anlamadım gitti bu işi....

abay54 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2013, 18:19   #246
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi abay54 Mesajı Göster
Önce herkese Selamlar ....
Tarım kredi koop. neden satış için gönderilmiyor bu gübre anlamadım ya ....Milli bir gübreyi neden satmazki tarım kredi koop ... soruyorum bana başka markaları gösteriliyor ...anlamadım gitti bu işi....
Aleyküm selam.

Bu konuyu burada sizler tartışabilirsiniz.

Ancak ben bu hususta (burada) yorum yapamam.

Saygılarımla.

Eski 21-08-2013, 10:24   #247
Ağaç Dostu

Wink

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yakup Mesajı Göster
Aleyküm selam.

Bu konuyu burada sizler tartışabilirsiniz.

Ancak ben bu hususta (burada) yorum yapamam.

Saygılarımla.
Selamlar...
Yakup bey benim kınamam size değil tarım kredi kooperatiflerinin yaptığı uygulama milli bir gübreyi satmamaları ... Çünki diğer firmalardan komisyon la satıldığı için zannedersem ... Acaba eti bakır anlaşma yapıp en azından Tarım kredilerde her kooperatife belli bir tanıtım amacıyla 10 adet gönderse bizlerde rahatça bulabiliriz. vatandaş istediğini alsın değilmiii... Ben başka piyasa firmalarından almak istemiyorum ... bunu göz önünde bulundurmalarını istedim .... Birde Ödemeli kargo ile etidot 67 göndere bilirmisiniz bana 2 kutu acil lazım da ...

Eski 21-08-2013, 14:00   #248
Ağaç Dostu

Alıntı:
Selamlar...
Yakup bey benim kınamam size değil tarım kredi kooperatiflerinin yaptığı uygulama milli bir gübreyi satmamaları ... Çünki diğer firmalardan komisyon la satıldığı için zannedersem ... Acaba eti bakır anlaşma yapıp en azından Tarım kredilerde her kooperatife belli bir tanıtım amacıyla 10 adet gönderse bizlerde rahatça bulabiliriz. vatandaş istediğini alsın değilmiii... Ben başka piyasa firmalarından almak istemiyorum ... bunu göz önünde bulundurmalarını istedim .... Birde Ödemeli kargo ile etidot 67 göndere bilirmisiniz bana 2 kutu acil lazım da ...

İyi niyetli temennileriniz için teşekkür ederim.

Ben artık satış biriminde çalışmıyorum. Etidot-67 temini için 0 266 721 31 00 dan 3301 dahili numaradan Sn. Fatih AYDIN ile temasa geçmelisiniz.

Saygılarımla

pria ve abay54 beğendi.
Eski 21-08-2013, 15:25   #249
Ağaç Dostu

Wink

Alıntı:

İyi niyetli temennileriniz için teşekkür ederim.

Ben artık satış biriminde çalışmıyorum. Etidot-67 temini için 0 266 721 31 00 dan 3301 dahili numaradan Sn. Fatih AYDIN ile temasa geçmelisiniz.

Saygılarımla
Cvp yazdığınız için teşekkür ederim... Ankaradanda Balıkesirin numarasını verdiler tek satış yeri burası galiba ankara 20 ton üzerini satıyormuş ve birde ankaradan etidot-67 sıvı değil dediler .. Etidot-67 benim bildiğim sıvı halde olduğuydu belkide ben yanlışmı biliyorum ..?

Eski 21-08-2013, 18:39   #250
Ağaç Dostu

Alıntı:
Cvp yazdığınız için teşekkür ederim... Ankaradanda Balıkesirin numarasını verdiler tek satış yeri burası galiba ankara 20 ton üzerini satıyormuş ve birde ankaradan etidot-67 sıvı değil dediler .. Etidot-67 benim bildiğim sıvı halde olduğuydu belkide ben yanlışmı biliyorum ..?
İlk olarak sıvı (çözelti) formunda üretmiştik. Üretim parametreleri belirlendikten bir süre sonra fabrikası kuruldu ve artık nihai ürün tamamen toz olarak üretilmekte.

Yani sıvı (çözelti) değil. Yüksek çözünürlükte toz. Ağırlıkça yaklaşık %21 net Bor (B) içeriyor.

Kullanırken suda çözerek kullanıyorsunuz. pH değerini ayarlayabilirseniz, bakır sülfat gibi suda çözünen diğer gübrelerle de karıştırabilirsiniz. Tabi burada biraz beceri gerekiyor.

Saygılarımla.

pria beğendi.
Eski 13-09-2013, 11:23   #251
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-08-2012
Merhaba sn yakup bey editot67 adlı üründen denemek için 1 torba almak istiyorum ücreti ne kadardır acaba fındıkta topraktan uygulama yapmak istiyorum hangi ayda yapmalıyım saygılar

fındıkçı74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2013, 13:23   #252
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fındıkçı74 Mesajı Göster
Merhaba sn yakup bey editot67 adlı üründen denemek için 1 torba almak istiyorum ücreti ne kadardır acaba fındıkta topraktan uygulama yapmak istiyorum hangi ayda yapmalıyım saygılar
Merhaba Sn fındıkçı74,

1 torbası 30 kg olup yaklaşık 70 TL (KDV dahil) civarında olması gerek. Net bilgi için lütfen 0 266 721 31 00 dan 3301 i arayınız.

Ben genel olarak tüm bildiklerimi bu konu başlığında yazdım. Bitkiler genel olarak vejetatif gelişme döneminde bor kullanımını arttırmaktalar. Siz sorunca internete baktım. Şu dosyayı inceleyin isterseniz.

Fındıkla ilgili yapılan bir çalışmada, iç doluluk oranları başta olmak üzere bir kaç parametrede iyi neticeler alındığını hatırlıyorum.

Genel olarak yapraktan gübreleme daha az gübre harcamanıza ve daha ani bir etkiye neden olur. Ancak, toprakta bor eksikliği varsa ve hayvan gübresi de kullanmıyorsanız ya da az kullanıyorsanız, ara ara topraktan besleme yapmakta mutlaka yarar var. Böylece, kök uçlarına da bor vermiş olursunuz ki, kök uçları bitkinin büyüyen-gelişen noktalarındandır. Borun bitkide yoğunlaştığı noktalar, yaprak ve filiz uçları gibi büyüyen noktalardır.

Yapraktan vereceğiniz borun köklere pek fayda etmeyeceği söylenmekte. Ayrıca, topraktan verilen bor oranını iyi ayarlayabilirseniz, toprak kökenli bazı hastalıklara karşı bitkinin korunmasına vesile olabilirsiniz.

Bor'u genel olarak mantar veya böcek ilaçları ile karıştırarak uygulayabilirsiniz. Uygulayan çiftçilerimiz, ilaçlama randımanının yüksekliğinden söz ediyorlar.

Saygılarımla

pria beğendi.
Eski 03-10-2013, 09:55   #253
Ağaç Dostu

syıldıran's Avatar

Sn. Yakup ,
Etidot-67 çok güzel bir ürün , bitki iz element ihtiyacını karşılamanın yanında fungusit ve herbisit olarak da kullanılabildiğini mesajlarınızda ve diğer bazı yayınlarda okudum. Bu ürünü özellikle zeytin solgunluk hastalığı diye anılan Verticilium hastalığına karşı toprak dezenfeksiyonu için kullanabilir miyiz Kullanılabilir ise dozajı ne olmalıdır Bu konularda bir çalışma veya döküman var ise bilgilendirirseniz çok memnun olacağım. Saygı ve selamlarımla . .

Eski 03-10-2013, 11:40   #254
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syıldıran Mesajı Göster
Sn. Yakup ,
Etidot-67 çok güzel bir ürün , bitki iz element ihtiyacını karşılamanın yanında fungusit ve herbisit olarak da kullanılabildiğini mesajlarınızda ve diğer bazı yayınlarda okudum. Bu ürünü özellikle zeytin solgunluk hastalığı diye anılan Verticilium hastalığına karşı toprak dezenfeksiyonu için kullanabilir miyiz Kullanılabilir ise dozajı ne olmalıdır Bu konularda bir çalışma veya döküman var ise bilgilendirirseniz çok memnun olacağım. Saygı ve selamlarımla . .
Sn syıldıran,

Maalesef yardımcı olamayacağım. Bu tip sorular uzmanlık veya en azından deneme gerektiren sorular. Bende ise zeytin ağacı bile yok.

Saygılarımla

malina, Lilium ve pria beğendi.
Eski 24-10-2013, 13:17   #255
Ağaç Dostu

Düzeltme

Alıntı:
Merhaba Sn fındıkçı74,

1 torbası 30 kg olup yaklaşık 70 TL (KDV dahil) civarında olması gerek. Net bilgi için lütfen 0 266 721 31 00 dan 3301 i arayınız.
20 kg lık torbalar da hala satışta imiş.

pria beğendi.
Eski 31-10-2013, 18:54   #256
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-08-2012
Alıntı:
20 kg lık torbalar da hala satışta imiş.
Merhaba Yakup bey bu ürünü kışlık taban gübreleriyle karıştırarak kullanabilirmiyim dekara ne kadar kullanmam lazım? saygılar.

fındıkçı74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2013, 07:41   #257
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fındıkçı74 Mesajı Göster
Merhaba Yakup bey bu ürünü kışlık taban gübreleriyle karıştırarak kullanabilirmiyim dekara ne kadar kullanmam lazım? saygılar.
Kullanılabileceği kanaatindeyim.

Çünkü, literatüre göre, genel olarak borun diğer elementlerin alımına olumsuz etkisi olmadığı rapor edilmektedir. Ancak, toprağınızda aşırı miktarda N, P, Ca veya Molibden varsa bor alımı olumsuz etkilenmektedir.

Eğer hayvan gübresi/kompost vs. kullanmıyorsanız veya az kullanıyorsanız, yıllık toplam 200 g/dekar olarak ilk denemenizi yapabileceğinizi düşünüyorum. Eğer sezonda hem topraktan hem yapraktan verecekseniz o zaman bu miktarı da bölünüz. Tabi bu durumda, 200 g/dekar değerinin üzerine çıkabilirsiniz ama ilk yıl için bunu göz ardı ediniz bence.

Saygılarımla

pria beğendi.
Eski 01-11-2013, 13:14   #258
Ağaç Dostu

6-10 Kasım 2013 Adana Tarım Fuarı

Bana yol göründü..

Eski 08-12-2013, 19:59   #259
Ağaç Dostu

_

Geçtiğimiz İzmir Fuarında Bereket TV röportaj yapmıştı. Dilim döndüğünce Etidot-67 yi anlatmak istemiştim..

Adana Fuarı'na gittik. Çok dolu geçmedi..

4-7 Aralıkta ise Antalya Fuarına gittik. Şu ana kadar katılmış olduğum en büyük tarım fuarı idi. Bir iki küçük aksaklık yaşadık ama bu boyutta bir fuar için organizasyon yeterli idi.

Girişin ücretli olmasına sevindim. Böylece fuar alanında eşantiyon kavgaları önleniyor. Ancak otoparktan ücret almaları hoşuma gitmedi. Yine de olsun..

Tarımsal bilgilerinizi güncellemek istiyorsanız Antalya fuarına katılmanızı öneririm. Hatta 1 gün yetmeyecektir size..

Saygılarımla

pria beğendi.
Eski 09-12-2013, 14:30   #260
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-06-2009
kullanım hakkında

Alıntı:
DiSodiumOctaBorateTetraHydrate (Etidot-67) Suda çözünebilen bor hakkında araştırma yapmak isteyenler için bir kaç bilgicik vereyim o zaman.

Ürünün eşdeğeri veya benzeri olan yabancı ürünleri, internette "solubor", "polybor", "timbor" (veya tymbor olabilir) adları ile aratabilirsiniz.

Ürünün çözeltisi, ahşap sektöründe, ağaca emdirilerek, ahşabın ömrünü çok uzatıyor.
Ayrıca, borun kendisi antifungal olduğundan, mantara karşı etkili.
USA nın ormanla ilgili bir dairesinin yabancı bir yayınında okumuştum. Boraks dekahidratı, ağacı budadıktan sonra budanan yere (mantara karşı) sıvıyorlarmış. Tabi uygulamacı olmadığımdan nasıl yapılacağını bilemiyorum.

Bu konunun, türkiyedeki meyvecilik de dahil olmak üzere, tarım ürünlerinin belki %50 sini, belkide fazlasını direkt olarak ilgilendirdiğini görmemiz olası. O yüzden, uygulamacılardan rica ediyorum. Hobi bahçenizde 10 metrekare domatese de uygulayıp neticelerini paylaşmanızda büyük fayda var.
Allah hayretsin.
SAYIN YAKUP BEY,
İzmir fuarın da ETİBANK standından bir örnek verildi çok verimsiz kireçli toprakyapısı olan bahçemde tozu sulandırarak soğanlarıma ve limon fidanıma kullandım deneme amaçlı çünki toprağımın bora ihtiyaçı olup olmadığını bilmeden denedim sonuç harika ilk defa taze soğanlarım pazarda satılanlar gibi oldu.
Limon fidanımda gayet sağlıklı görünüyor soğanların yanında ki biberlerden hala biber alıyorum aralık ayında .
Evet uygulama güzel ama bu aldığım eşantiyon Borun (toz halindeydi) devamını nasıl bulurum size çalışmalarınızda başarılar dilerim

Yakup beğendi.
suhademirgoren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-12-2013, 14:53   #261
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi suhademirgoren Mesajı Göster
SAYIN YAKUP BEY,
İzmir fuarın da ETİBANK standından bir örnek verildi çok verimsiz kireçli toprakyapısı olan bahçemde tozu sulandırarak soğanlarıma ve limon fidanıma kullandım deneme amaçlı çünki toprağımın bora ihtiyaçı olup olmadığını bilmeden denedim sonuç harika ilk defa taze soğanlarım pazarda satılanlar gibi oldu.
Limon fidanımda gayet sağlıklı görünüyor soğanların yanında ki biberlerden hala biber alıyorum aralık ayında .
Evet uygulama güzel ama bu aldığım eşantiyon Borun (toz halindeydi) devamını nasıl bulurum size çalışmalarınızda başarılar dilerim
Keşke "2 Kere Beğen" tuşu olsaydı da bassaydım..

Konu içerisinde yeterli bilgi var. Ama cevabı aramak istemiyorsanız, 0 266 721 31 00 tel i arayın. Satışı bağlatın. Eğer kargo ile isterseniz gönderirler. Yok İzmir'den alacaksanız, adresi verirler. Alsancak stadının orada depomuz var.

Yine de bu forumda yazılmış olan 9 sayfayı okumanızı öneriyorum.

Saygılarımla

Eski 27-12-2013, 21:47   #262
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-12-2012
Yakup beyin deneme amaçlı verdiği Etidot 67 borlu gübrenin çeşitli bitkilerde uygulaması.

Eklenen Resimler

Ayazkızı beğendi.
Manifesto Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-12-2013, 18:39   #263
Ağaç Dostu

Patlıcan,
Galiba salatalık...

Fidanlar peki?

Alakanız için teşekkür ederim. Sizden gelecek gözlem ve yorumlar çok kıymetli olacak inşaallah.

Saygılarımla

Eski 28-12-2013, 20:08   #264
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-12-2012
Alıntı:
Patlıcan,
Galiba salatalık...

Fidanlar peki?

Alakanız için teşekkür ederim. Sizden gelecek gözlem ve yorumlar çok kıymetli olacak inşaallah.

Saygılarımla
Çeşitli narenciye fidanları,salatalık ve patlıcan.

Uygulanan ve uygulanmayan parseller belirlendi.

Uygulanan bitkilerde gelişime ve fungal etmenlere karşı dirence etkileri gözlemlenecek.Nihayette kar-zarar hesabı yapılacak.

Manifesto Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-12-2013, 21:17   #265
Ağaç Dostu

idris şenol's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2009
sayın yakup bey Bursa fuarında sizin yetilinizle berağber etidot67 hk uzun uzun görüştük.))
sizin burdaki fuara ihtiyacınız yok dedim gülerek.)) haklısınız dedi arakaşımız ,,,
bizimkisi gerçekten amme hizmeti ,,,,çiftçilerimize tamamen katkı amaçlı burdayız dedi
eti maden işletmelri ciddi anlamda kar eden bir kuruluş ,böyle hizmetler için [etidot67]sizlere nekadar teşekkür etsek azdır.))

idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2013, 14:05   #266
Ağaç Dostu

İnşaallah milletin olanı millet kullanır.

Yoksa ben de biliyorum kapitalizmin kurallarını.

Bir çok vatandaşımızın, ortamın pusundan, grisinden irkilmeyip doğru bildiğini yapmasıdır önemli olan.

Daha öncede yazmıştım üstadın satırlarını; unutmamak lazım:

Ye's öyle bir bataktır, ki düşersen boğulursun
Azmine sımsıkı sarıl bak ne olursun..

Saygılarımla

Eski 29-12-2013, 14:08   #267
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi idris şenol Mesajı Göster
sayın yakup bey Bursa fuarında sizin yetilinizle berağber etidot67 hk uzun uzun görüştük.))
sizin burdaki fuara ihtiyacınız yok dedim gülerek.)) haklısınız dedi arakaşımız ,,,
bizimkisi gerçekten amme hizmeti ,,,,çiftçilerimize tamamen katkı amaçlı burdayız dedi
eti maden işletmelri ciddi anlamda kar eden bir kuruluş ,böyle hizmetler için [etidot67]sizlere nekadar teşekkür etsek azdır.))
Düşmez kalkmaz bir Allah.

Hiç kimseyi veya kurumu ne büyültmek lazım, ne de küçültmek.

Seçilen yolun verimliliği ayrı bir konu. Ama bir şekilde, borun milletimize anlatılması gerek.

Saygılarımla

Eski 29-12-2013, 14:20   #268
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Manifesto Mesajı Göster

Uygulanan bitkilerde gelişime ve fungal etmenlere karşı dirence etkileri gözlemlenecek.Nihayette kar-zarar hesabı yapılacak.
Daha Etidot-67'nin üretimini düşünmediğimiz günlerde,

Zeytinci ağabeylerimiz bizden sadece boraks dekahidrat alırken..

Ben diyeyim 2007, siz deyin 2006..

Bir makale okumuştum, ingilizcesinden. USA Orman idaresi, ormanlarda dalları budadıktan sonra, açık kalan yüzeye boraks sıvıyorlarmış. Eskiden beri yani, böyle yapıyorlarmış.

Elbette konsantrasyon bilgisi yoktu o makalede. Ama konsantrasyon mevzuu önemli elbet. Hatta bu mesele beni, acaba E-67 yi Binde kaçlık uygularsak, (çoğu üründe) hiç analiz yapmadan rahatlıkla kullanabiliriz? sorusunu sormaya itmişti..

Bu konunun ilk sayfalarında da bu mevzuyu tartışmaya çalışmıştım.

Saygılarımla

Eski 05-02-2014, 07:52   #269
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Manifesto Mesajı Göster

Sn. Manifesto,
Gözlemlerinizin ve yorumlarınızın sabırlı bekleyicisiyim.
Saygılarımla, Hoşça kalın.

Eski 11-02-2014, 15:54   #270
Ağaç Dostu

Çiçekte Etidot-67 kullanmak...

Bandırma'da 3 dekarda badem ağaçları olan bir abimiz, bademler %80 çiçeklendiğinde Mantar ilacı+E-67 karışımını uyguladığını, çiçeklerin zarar görmediğini ve bu şekilde uygulama yapmaktan memnun olduğunu beyan etti.

Etiketler
bor, eti maden, etidot-67, gübre, tarım

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025