agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni366Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 25-07-2010, 23:05   #9
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2009
Şehir: Balıkesir /Bandırma
Mesajlar: 336
DiSodiumOctaBorateTetraHydrate (Etidot-67) Suda çözünebilen bor hakkında araştırma yapmak isteyenler için bir kaç bilgicik vereyim o zaman.

Ürünün eşdeğeri veya benzeri olan yabancı ürünleri, internette "solubor", "polybor", "timbor" (veya tymbor olabilir) adları ile aratabilirsiniz.

Ürünün çözeltisi, ahşap sektöründe, ağaca emdirilerek, ahşabın ömrünü çok uzatıyor.
Ayrıca, borun kendisi antifungal olduğundan, mantara karşı etkili.
USA nın ormanla ilgili bir dairesinin yabancı bir yayınında okumuştum. Boraks dekahidratı, ağacı budadıktan sonra budanan yere (mantara karşı) sıvıyorlarmış. Tabi uygulamacı olmadığımdan nasıl yapılacağını bilemiyorum.

Bu konunun, türkiyedeki meyvecilik de dahil olmak üzere, tarım ürünlerinin belki %50 sini, belkide fazlasını direkt olarak ilgilendirdiğini görmemiz olası. O yüzden, uygulamacılardan rica ediyorum. Hobi bahçenizde 10 metrekare domatese de uygulayıp neticelerini paylaşmanızda büyük fayda var.
Allah hayretsin.


Düzenleyen Yakup : 30-11-2011 saat 21:15 Neden: Güncelleme
Yakup Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
bor, eti maden, etidot-67, gübre, tarım


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026