View Single Post
Eski 13-09-2013, 13:23   #252
Yakup
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fındıkçı74 Mesajı Göster
Merhaba sn yakup bey editot67 adlı üründen denemek için 1 torba almak istiyorum ücreti ne kadardır acaba fındıkta topraktan uygulama yapmak istiyorum hangi ayda yapmalıyım saygılar
Merhaba Sn fındıkçı74,

1 torbası 30 kg olup yaklaşık 70 TL (KDV dahil) civarında olması gerek. Net bilgi için lütfen 0 266 721 31 00 dan 3301 i arayınız.

Ben genel olarak tüm bildiklerimi bu konu başlığında yazdım. Bitkiler genel olarak vejetatif gelişme döneminde bor kullanımını arttırmaktalar. Siz sorunca internete baktım. Şu dosyayı inceleyin isterseniz.

Fındıkla ilgili yapılan bir çalışmada, iç doluluk oranları başta olmak üzere bir kaç parametrede iyi neticeler alındığını hatırlıyorum.

Genel olarak yapraktan gübreleme daha az gübre harcamanıza ve daha ani bir etkiye neden olur. Ancak, toprakta bor eksikliği varsa ve hayvan gübresi de kullanmıyorsanız ya da az kullanıyorsanız, ara ara topraktan besleme yapmakta mutlaka yarar var. Böylece, kök uçlarına da bor vermiş olursunuz ki, kök uçları bitkinin büyüyen-gelişen noktalarındandır. Borun bitkide yoğunlaştığı noktalar, yaprak ve filiz uçları gibi büyüyen noktalardır.

Yapraktan vereceğiniz borun köklere pek fayda etmeyeceği söylenmekte. Ayrıca, topraktan verilen bor oranını iyi ayarlayabilirseniz, toprak kökenli bazı hastalıklara karşı bitkinin korunmasına vesile olabilirsiniz.

Bor'u genel olarak mantar veya böcek ilaçları ile karıştırarak uygulayabilirsiniz. Uygulayan çiftçilerimiz, ilaçlama randımanının yüksekliğinden söz ediyorlar.

Saygılarımla

Yakup Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön