agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni544Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-07-2011, 10:50   #1
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Galeri: 32
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sabry Mesajı Göster
Bu arada forumda tartışma konusu olan ürünlerin hiç biri için (kendi ürünümüz de dahil) tarımda kullanıma uygundur veya değildir diyebilecek yeterli bilgi birikimine sahip değilim. Lütfen yazdıklarımın sadece kaolin ile ilgili olduğu tarımda kaolin ile ilgili olmadığı dikkate alınsın.
Sn. sabry,

OMRI belgeniz yoksa ve birde üstüne üstlük kendi literatürünüzü oluşturmadıysanız korkarım risk altındasınız Çünki her an bu konuda bir eleştiriye muhatap olabilirsiniz.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2011, 23:34   #2
Ağaç Dostu

Zeytinlibahçe's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2009
Sevgili Sarıcan bu düşünceye nasıl kapıldığınızı bilmiyorum fakat benim tarafımdan da liderlik konusunda böyle bir şeyin görülmediğini, söz konusu dahi olamayacağını belirtmek isterim. Sizin duyduğunuz veya bildiğiniz bir şey varsa paylaşmanızı rica ederim.

Sn Meyvelitepe uzak bahçelerin fikir babası olmasına rağmen site yönetimi ile birlikte bir çok değerli üye arkadaşların teşvik ve desteği ile ortaya çıkmış bir oluşumdur. Her geçen gün doğal üretimin öneminin farkına varmış, çalışmalarına bir anlam, bahçesine bir kişilik kazandırmak isteyen arkadaşların katılımıyla sayısı artmakta olup, kapısı doğal üretim yapmak isteyen herkese açıktır.

Sn Meyvelitepe uzun zaman önce bazı sebeplerden dolayı Uzak bahçelerden fikir olarak değilse bile çalışmalarından ayrıldı. Bunu da çalışmaları sekteye uğratmamak için hiç bir zaman beyan etmedi, dolayısıyla oluşum içinde bir liderlik savaşının içinde olacağını sanmıyorum. Bir başka arkadaşın da olacağını sanmıyorum.

Bu bölümde, Kaolin konusunda yazılan ve tartışılanların ülkemizde ilk defa yapıldığını, bir çok değerli akademisyen, ziraat öğrencisi ve üretici tarafından takip edildiğini veya gelecekte okunup, kaynak olarak kullanılacağını hatırlatmak isterim. Dolayısıyla yazılanların Kaolinin kullanımı ve standartlarının dışına çıkmamasını rica ederim.

Şu ana kadar arkadaşlar tarafından oldukça değerli tercümeler paylaşıldı. Konunun ne tam siyah, ne de beyaz olduğu alanda teknik konuların dışına çıkmayıp, kişiselleştirmeden devam etmemiz oldukça önemli.

Konu hakkında bulunan mevcut yurtdışı kaynak literatürün uygun olup, olmadığını net bir şekilde söyleyebilmemiz için bazen bir kimya profesörü, bazen bir fizikçi olmamız gerektiğini de hatırlatmak isterim.

Dileğim bir çok yerli firmanın ülkemizden veya ithal getirdikleri kaolini en iyi evsafta, en uygun fiyata satmasıdır.

Bu yıl ağaçlarımıza elimizde geçen yıldan kalma sunguard isimli ürünü kullandık. Önceki yıldan başarısını zaten tasdiklemiştik. Geçen günlerde arkadaşlar Sun shader kaolini de deneme amaçlı kullandı. Halil bey ve Müdür bey geçen yıl çıkan ilk ticari olmayan ürünle kıyasladığında gerek renk ve gerekse suda çözünürlüğünü başarılı bulduklarını telefonda söylediler. AT 80 kaolin uygulaması da deneme amaçlı bu hafta içinde yapılmış olacak.

Başka ürün varsa onları da kontrollü olarak denemeye hazırız. Neticelerini burada paylaşırız. Elbette bizim yaptığımız bu ürünlerin görsel ve ürün üzerindeki zararlı etkisidir.Teknik bilgi ve detaylarının üreticilerinin sorumluluğunda olduğunu hatırlatmak isterim.

Poyrazs beğendi.

Düzenleyen Zeytinlibahçe : 04-07-2011 saat 23:56 Neden: eklenti
Zeytinlibahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2011, 09:48   #3
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Sn.Sarıcan, durumunuzu çok güzel yansıtmışsınız, tebrikler.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2011, 09:59   #4
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2007
Kişisel bazda yapılan saldırılar ve yapılan tartışmaları çatışma veya hesaplaşmaya benzeten ifadeler son derece yakışıksız. Kimin ürünü varsa tartışılır. Bunda yadsınacak bir şey olduğunu sanmıyorum. Ama kişiliğe yapılan saldırılar için, saldıranlar özür dilemeli. Neden bir konu doğru düzgün tartışılmıyor da, hemen arkasında lider olma tutkusu veya başka nedenler aranıyor? (Bazı kişilerin liderlikle ilgili sorunları olduğunu düşünüyorum)

Sn MeyveliTepe, kaolinin Türkiye'de tarımda kullanımını ilk defa gerçekleştiren arkadaşımızdır. Gerek blogları gerekse yaptığı deneysel çalışmalarla çığır açacak çoğu kimsenin hayal bile edemeyeceği yeniliklere öncülük etmiştir. Karşılığında, değer bilen binlerce çiftçinin hayır duasını almaktadır.

Sn MeyveliTepe öncülük ettiği kaolin konusunda duyarlı bir insan olarak ortaya çıkan ürünlerin amaca uygunluklarını da sorgulamaktadır. Bu da gerçek bir liderden beklenen bir harekettir. Sorumluluk duygusu olan herkesin yapması gereken de budur.

Gelin görün ki, bu davranış bile bu forumda bazı kişi veya kişilerce yanlış algılanmakta, sanki birilerine çamur atıyormuş izlenimi yaratılmaktadır. Eğer ortada sorulması gereken sorular varsa tabii ki sorulacaktır. Yanlışlık veya eksiklik varsa tabii ki düzeltilecektir. Bu yanlışlıkların düzeltilmesi, eksikliklerin giderilmesi bilimsel gerçeklerin tüm aydınlığıyla ortaya çıkması, sadece Sn MeyveliTepe'nin değil hepimizin görevi olmalıdır ve yine hepimizin yararınadır.

Gelin görün ki, bazı arkadaşlar bunu yapmak yerine Sn MeyveliTepe'ye kişisel olarak saldırmayı yeğlemektedirler. Bunu şiddetle protesto ediyorum. Bu kişilerin bunu söylemeye hakları olduğunu düşünmüyorum ve site yönetimini buna müdahale etmeye çağırıyorum.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2011, 11:42   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dogasever Mesajı Göster
Kişisel bazda yapılan saldırılar ve yapılan tartışmaları çatışma veya hesaplaşmaya benzeten ifadeler son derece yakışıksız. Kimin ürünü varsa tartışılır. Bunda yadsınacak bir şey olduğunu sanmıyorum. Ama kişiliğe yapılan saldırılar için, saldıranlar özür dilemeli. Neden bir konu doğru düzgün tartışılmıyor da, hemen arkasında lider olma tutkusu veya başka nedenler aranıyor? (Bazı kişilerin liderlikle ilgili sorunları olduğunu düşünüyorum)

Sn MeyveliTepe, kaolinin Türkiye'de tarımda kullanımını ilk defa gerçekleştiren arkadaşımızdır. Gerek blogları gerekse yaptığı deneysel çalışmalarla çığır açacak çoğu kimsenin hayal bile edemeyeceği yeniliklere öncülük etmiştir. Karşılığında, değer bilen binlerce çiftçinin hayır duasını almaktadır.

Sn MeyveliTepe öncülük ettiği kaolin konusunda duyarlı bir insan olarak ortaya çıkan ürünlerin amaca uygunluklarını da sorgulamaktadır. Bu da gerçek bir liderden beklenen bir harekettir. Sorumluluk duygusu olan herkesin yapması gereken de budur.

Gelin görün ki, bu davranış bile bu forumda bazı kişi veya kişilerce yanlış algılanmakta, sanki birilerine çamur atıyormuş izlenimi yaratılmaktadır. Eğer ortada sorulması gereken sorular varsa tabii ki sorulacaktır. Yanlışlık veya eksiklik varsa tabii ki düzeltilecektir. Bu yanlışlıkların düzeltilmesi, eksikliklerin giderilmesi bilimsel gerçeklerin tüm aydınlığıyla ortaya çıkması, sadece Sn MeyveliTepe'nin değil hepimizin görevi olmalıdır ve yine hepimizin yararınadır.

Gelin görün ki, bazı arkadaşlar bunu yapmak yerine Sn MeyveliTepe'ye kişisel olarak saldırmayı yeğlemektedirler. Bunu şiddetle protesto ediyorum. Bu kişilerin bunu söylemeye hakları olduğunu düşünmüyorum ve site yönetimini buna müdahale etmeye çağırıyorum.

Aynen katılıyom ve forumda yaşanan, yaşanması muhtemel tartışmaları, FORUM ORTAMINDAKİ AR-GE'nin (araştırma-geliştirmenin) olmazsa olmazı olarak görüyor, tartışmalara kişiselleştirme gözü ile bakılmamasını, (zaten bir tartışmada karşı taraf olmadan, mualefet edilmeden tartışılmaz ki) verilen tepkilere bilginin açığa çıkması gözü ile bakılmasını, kişisel olarak art niyet aranmamasını, hatalarında olabileceğini, kısaca olumlu yaklaşılmasını diliyorum. Kimse merak etmesin zaman her şeyi ortaya çıkarır.
Herkese kolay gelsin.

zafersu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2011, 11:57   #6
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Galeri: 88
Alıntı:
Meyvelitepe site yönetiminde, cevap vermek yerine "müdahale" etmek isteseydi zaten bunu yapardı

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2011, 10:09   #7
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Gerek rafinasyon gerekse kalsinasyon Türkiye'de yapılabilir. Bu iki olanak maden tesislerimizde mevcut. Eğer satın alınması çok pahalı ise, yapılacak tek şey, maden tesisinden bu birimlerin kiralanması olabilir. 30 metre boyunda 2 metre çapında bir kalsinasyon fırınında tonlarca malzeme yarım saatte kalsine edilebilir. Yapmak isteyenlere tüyo da vereyim: Kalsinasyon sıcaklığı 1050 - 1100 C derece olmalı (müllit üretim sıcaklığı). Süre ise, 150 mm'lik yığın için 0,5 saat olmalıdır.

Düzenleyen Dogasever : 05-07-2011 saat 10:15 Neden: düzeltme
Eski 06-07-2011, 21:40   #8
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-03-2009
Alıntı:
Gerek rafinasyon gerekse kalsinasyon Türkiye'de yapılabilir. Bu iki olanak maden tesislerimizde mevcut. .....
Sn Doğasever işte sorduğum ve merak ettiğim konu bu idi.

soilless Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2011, 23:43   #9
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi soilless Mesajı Göster
Sn.Soilless, kaolin bazlı ve parçacık film teknolojisine oturan yeni bir ürün geliyorsa lütfen doğru düzgün rafine ve kalsine olsun, parçacık dağılımı da %90 <2 mikron olsun. Öyle olursa beyazlık, optik özellikler filan da kendiliğinden olur. Hoş gelir, sefalar getirir

Not: Yanında başka mineral filan da istemez, mümkünse sade olsun

Eski 08-07-2011, 19:43   #10
Ağaç Dostu

Sn Meyvelitepe,

205 no.lu aşağıdaki mesajım ile tüm araştırmacılar ve bizlerle paylaşanlara teşekkürlerimi ileterek yerli üretim konusunda sorumu sordum.

Alıntı:
......Bu noktada sorum şudur hem basit ve anlaşılır ve de net hem maliyet, hem ülke döviz rezervi, hem üreticiye uygun koruyucu ...istler kazandırmak anlamında ÜLKEMİZDE ki kaolin kaynaklarından safsızlıklarının ayrıştırlması ve de gerekli rafine ve de kalsine yatırımlarının yapılması şartı ile üreticiye ucuz ve uygun <2 mic, 90% saf, 85% beyaz patent sorunu olmayan kaolin kili elde etme şansı var mı yok mu?

Sorumum tüm değerli araştırmaların ve üreticilerin açısından net yanıtı olacağını düşünüyorum?

Bu şans Var mı yok mu?
Siz yoğunluğunudan dolayı yanıt veremediniz sanırım. Ancak Sn Sabry aşağıdaki yanıtında bildiğim kadarıyla rafine ve kalsine üretim yok diye yanıtladı.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sabry Mesajı Göster
Sayın Soilless,

Yıllarca Türkiye de rafine kaolin üretmiş ve şu anda da ithalatını yapan, 20 yılı aşkın bir kaolin tecrübesine sahip olan biri olarak tarımda kaolin kullanımı konusundaki yazışmaları zevkle izliyorum. Ziraat ve tarım kesinlikle konum olmadığı için sadece kaolin ile ilgili birkaç konuyu belirtmek isterim.
Benim bildiğim kadarı ile Türkiye de şu anda rafine kaolin üretimi yapılmıyor. ..... Ayrıca Türkiye de gene benim bildiğim kalsine kaolin üretimi de yapılmıyor....

Sn Doğasever, aşağıdaki 397 no.lu mesajı ile yapıldığını söyledi ve dahi tüyo bile verdi.

Alıntı:
Gerek rafinasyon gerekse kalsinasyon Türkiye'de yapılabilir. Bu iki olanak maden tesislerimizde mevcut. Eğer satın alınması çok pahalı ise, yapılacak tek şey, maden tesisinden bu birimlerin kiralanması olabilir. 30 metre boyunda 2 metre çapında bir kalsinasyon fırınında tonlarca malzeme yarım saatte kalsine edilebilir. Yapmak isteyenlere tüyo da vereyim: Kalsinasyon sıcaklığı 1050 - 1100 C derece olmalı (müllit üretim sıcaklığı). Süre ise, 150 mm'lik yığın için 0,5 saat olmalıdır.
Ben de Sn Doseverin mesajı ile yaklaşık 3 hafta sonra sorumun yanıtını öğrendiğim ve yanıtladım.

Alıntı:
Bu son mesajım mı yoksa yoksa yanıtlardaki durum mu sizi gülümsetti bilmiyorum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Sn.Soilless, kaolin bazlı ve parçacık film teknolojisine oturan yeni bir ürün geliyorsa lütfen doğru düzgün rafine ve kalsine olsun, parçacık dağılımı da %90 <2 mikron olsun. Öyle olursa beyazlık, optik özellikler filan da kendiliğinden olur. Hoş gelir, sefalar getirir

Not: Yanında başka mineral filan da istemez, mümkünse sade olsun
Ancak bu kadar ciddi yazışmalar arasında sizi gülümsetebildiysem ne mutlu.

Benden yana gelen bir ürün yok, geleceği de yok. Keşke zamanım ve fırsatım olsa da yapabilsem. Olsa dükkan sizin ama bardakla değil.

Not: Keşke olsa size özel sadesinden yaptırırız

Eski 05-07-2011, 10:55   #11
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Sn.Soilless, yazdıklarınız önemli. Serbest silica meselesini ben de parçacık film teknolojisinin gelişimini ve tarihçesini incelerken Peter Harben'in alıntısından öğrenmiştim.

"Current particle film technology is based on kaolin, a white, non-porous, non-swelling, low-abrasive, fine-grained, plate-shaped, aluminosilicate mineral [Al4Si4O10(OH)8] that easily disperses in water and is chemically inert over a wide pH range. Coating grade kaolin is >90% pure and has a high brightness quality of >85%.Water-processed kaolin is
>99% pure and has a brightness of >85%. Mined, crude kaolin has
traces of Fe2O3 and TiO2 that are removed during processing to increase brightness. In addition, crystalline silica, SiO2, a respirable human carcinogen, must be removed to insure human safety
(Harben 1995)." [1][2]

"Mevcut parçacık film teknolojisinin temel alındığı kaolin, beyaz, gözeneksiz, şişip kabarmayan, aşındırıcı olmayan, ince taneli, tabak şekilli, su içinde kolaylıkla asılı kalarak suspansiyon oluşturan, geniş bir PH aralığında inert olan alimünyum silikat (Al4Si4O10(OH)8) mineralidir. Kaplanabilir sınıf kaolin %85'den daha parlak ve %90'dan daha saf kalitededir. Ham kaolinin içerdiği iki iz element olan Fe2O3 ve TiO2'nin ayrıştırılıp uzaklaştırılması çeşitli endüstriyel uygulamalar için de gerekli olan %85 beyaz parlaklık kalitesi için gereklidir. Buna ilaveten insan sağlığı için solunduğunda kanserojen olan serbest SiO2 silika kristallerinin insan sağlığı için mutlaka ayrıştırılıp uzaklaştırılması gerekir (Harben 1995). "

[1] Horticultural Reviews, John Wiley & Sons, Inc.
[2] Journal of Economic Entomology
Harben, P. W. 1995. The industrial minerals handbook II: A guide to markets, specifications,and prices.

Neticede söylenen bu. Benim uydurduğum bir şey de değil.

İlginçtir ki, bu alıntının kısaltılmış versiyonu söz konusu ürünün aslında uygun olduğunu göstermek için kullanılmıştı. Burada "kaplama" ile kastedilen de endüstriyel kaplamalardı.

Serbest silika konusunda safsızlıklardan ayrıştırıldığı bilinen ürünler için bir sakınca görünmüyor ancak bilinmeyen ürünler için ister istemez tereddüt doğuyor. Tarım uygulaması bir sis gibi atılarak yapılıyor. Kendi adıma iyi bir toz maskesi kullanmaya çalıyorum ama yardımcım ısrarıma rağmen kullanmıyor.

Daha sonra bu konuda başka dökümanlara da ulaştım. Zaman içinde aktarırım.

Eski 05-07-2011, 12:02   #12
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Kaolin konusunda en iyi ve en doğru yanıtı verecek olanlar maden mühendisi arkadaşlardır. Bu forumu okuyan hiçbir maden mühendisi arkadaş yok mu diye merak ediyorum. Maden mühendisi olan arkadaşlar da burada görüş belirtirlerse son derece uygun olacaktır. Ben kendi adıma bazı şeyleri merak ediyorum. Örneğin, kalsinasyon sonucu açığa çıkan kristobalit minerali (SiO2) de serbest silika olarak mı algılanmalı? Eğer öyle algılanırsa, kanserojen midir? Eğer kanserojen ise, kalsinasyonu takiben bir ayırma işlemi yapılmak zorundadır. Bu sorulara ancak bir mineralog veya maden mühendisinin yanıt verebileceğini düşünüyorum.

Mesaj 385:
Alıntı:
Kalsinasyon:~1050 °C civarında yapılacak kalsinasyon sonucu ise, gama alümina (Si3Al4O12) çekirdeklenir ve müllit’e, Al2O3 • 2 SiO2, ve oldukça yüksek oranda kristalleşmiş kristobalit’e, SiO2 dönüşür:

3 Si3Al4O12 → 2 Si2Al6O13 + 5 SiO2.

Düzenleyen Dogasever : 05-07-2011 saat 12:06 Neden: ekleme
Eski 05-07-2011, 12:36   #13
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Acaba diyorum bütün her şey bu cümlelerde mi gizli?

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Zeytinlibahçe
Sn Meyvelitepe uzun zaman önce bazı sebeplerden dolayı Uzak bahçelerden fikir olarak değilse bile çalışmalarından ayrıldı. Bunu da çalışmaları sekteye uğratmamak için hiç bir zaman beyan etmedi, dolayısıyla oluşum içinde bir liderlik savaşının içinde olacağını sanmıyorum. Bir başka arkadaşın da olacağını sanmıyorum.
Bu oluşumun ilk tohumlarını atan kendisi,
Biri ona bir şey mi dedi? Niçin ayrıldı? Neden ayrıldı? Sebep neydi? sebep göstermiş mi? (sorma yetkim yok sadece merak ediyorum)

O tarihler bu ürün çıkarılmaya karar verildiği tarihler olmasın.

Hani diyorum, "şeytan detaylarda gizlidir" mi acaba?
"Ürünü ben piyasaya sürecektim, neden siz yaptınız?" kavgası mı var demek istiyorsun? Laf bu kadar dolandırılınca anlamakta zorlanıyorum da...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2011, 22:22   #14
Ağaç Dostu

Yadırgadıklarım 3

Sn Meyvelitepe,

Temel konular başlığındaki ilgilendiğim konulardaki tüm mesajlarınızı okuyorum, hoşuma gidiyor ve ilgimi artırıyor. Meyvelitepe bloğunuza üyeyim yeni bir yazınız var mı diye sürekli takipteyim zevk alıyorum.

Yaklaşık 1.5 yıldır sizin sayenizde doğal tarımı inceleyiorum, okuyorum ve sanki ben yapıyormusum gibi zevk alıyorum.

Kaolin kili başlığı en sık incelediğim konular arasında. 1 yılda 60 70 mesaj varken aniden 300 küsürlere ulaştı. Bu da çok sevindirici.

Ancak ve şimdi yadırgadıklarım konu başlığına dönersek;

Sizin takdir ettiğim araştırmacı yönünüz , onlarca yerli ve yabancı literatür kaynaklardan derlediğiniz bilgi ve bulgular var.

Tüm bu bilgi ve kaynakları okuduğumuzda ve değerlendirdiğimizde ben şunu YADIRGADIM;

6 bardak su deneyi ve sonuçta sınavı geçemeyen 3 bardak su ;

Sorularım;

1- Okuduğunuz ve kaynak olarak verdiğiniz tüm bu literatürde bardak ve su analizi var mı?
2- Var sa etki ve kesinliğini bildiren bir kaynak vermenizi isterim
3- Bence 6 bardak su analizi ile 3 ürünü çimento fabrikasına gönderemezsiniz. Çünkü kaolin kili en alt neredeyse ham kaoline yakın düşük kaolinit değerlerde ise çimento sanayinde kullanılır.
4- en etkin bilgilendirme yöntemi renk ve görselikllerdir. hafızada Çok etkin ve kalıcıdır. Bardak analizlerinizin renklendirilmiş tabloda yer vermeniz nihai bir sonuç gibi olmuş. Analizleriniz nihai bir sonuç mu?

Son ve en çok merak ettiğim soru?

% 95 saflık, 2 mikron altı tanecik boyutu ile % 90 beyazlık içeren kaolin kili ile bu değerlerin altında özellikler içeren kaolin kilinin tarımda kullanımının etkisi ne kadar azdır?

Bir başka değişle siz zeytinde kullandınız % 1 in altında zarar tespit ettiniz. Halbuki aynı dönemde ve yaklaşık aynı yörede ialaçlı mücadele yapanlarda % 25 meyve hasat kaybı oldu.

Yani Sn Sabry nin ifadesiyle kansorojen etki yoksa 2 mikron ile 5 mikron arası parkiül farkı zararlı etkisini ne kadar etkiler. Bence SORU bu?

Eski 05-07-2011, 23:15   #15
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Sn.Soilless, dikkat ettiyseniz bardak deneyi kalite ölçen bir deney değildi. Tek bir amacı vardı. Birim hacimdeki ağırlığı ne olursa olsun, serbest yoğunluktaki hacimde, parçacık büyüklüklerindeki farklar göz ardı edildiğinde eşit miktarda parçacık vardır. O deney bunu gösterdi. Hangisinin daha kaliteli olduğunu değil. Yine o deneyde RT-89 kodlu ürün bariz bir sapma gösterdi. Çünkü, ortalama 0.8 mikron parçacık çapına sahip olduğu halde lojistik sebeplerle sıkıştırılıp kekleştirilmiş. Suda açıldığında diğerlerinin 2.5 misli hacim verdi ki, bu o malzemenin neden birim hacimde ağır olduğunu açıklıyordu.

Başka bir mesajımda kaolin kaplanmış bir yaprağın, uygulamadan üç gün sonra yaprak stomota'larının, bir zararlıya yapışmış parçacıkların SEM görüntülerini yayınladım. O resimlere dikkatle bakın lütfen. İdeal bir filmin mikroskobik görüntüleri. Resimler ölçekli olduğu için kıyaslamada bulunabilirsiniz. Filmin kalınlığı en fazla 2-3 mikron. Zararlıya yapışmış parçacıklar 2 mikron. Yaklaşık 5 mikron genişliğindeki stomoto'lar, uygulama sonrası üzerlerine yapışmış 2 mikronluk hafif parçacıkları kolaylıkla üzerlerinden atabilmişler ve gaz değişimine başlamışlar.

Işık testlerinde, filmin UV, IR ve PAR ışınlarına karşı davranışları ölçülmüş. Filmin optimum optik özelliklerini tesbit etmişler. İlginç olan, malzemelerin hepsi faydalı ve gerekli PAR ışınlarını şu ya da bu ölçüde yansıtıyor. Burada önemli olan maksimum UV ve IR yansıtılırken, minimum PAR yansıtılması. Yansıtılan PAR'a rağmen ısı stresinin azaltılması göreceli olarak fotosentezi arttırıyor.

Farklı ilkimlerde yapılan araştırmalarda farklı sonuçlar da alınmış. Söz gelimi, PAR ışın yoğunluğunun az olduğu bölge ve zamanlarda film uygulamaları her durumda fotosentezi azaltmış.

Stomota'ların yeterince açılamadığı durumda gaz değişimi ve terleme de azaldığı için bitkinin su kaybı azalmış ama fotosentez de azalmış.

uzun lafın kısası bir çok uzman yıllarca araştırma yaparak en iyi sonuçları veren en optimum formülasyonu bulmaya çalışarak hem laboratuarda hem de sahada doğrulamaya çalışmışlar. Bunlardan bazılarında lab.da çıkan sonuçlar sahada doğrulanamamış. Bu sebeple formülasyondan sapmaların neyi ne kadar etkileyeceğini tahmin etmek kolay değil. Belki şunu varsayabiliriz. O sapmalar onca yıllık araştırmada mutlaka denenmiş ki, optimuma gelinmiş. Nitekim, bugün sapma olarak adlandırdıklarımızın bazılarına ait deney sonuçlarını da bulabiliyoruz.

Buradan anladığımız, optik özellikler en temel doğrulardan biri. PAR geçirip UV ve IR yansıtılacaksa en az bu optik özelliklere sahip olmalı. Başka bir malzeme ile daha iyi değerler elde edilebilir. Söz gelimi elastiki, nefes alan nano-teknoloji cam defalarca kere daha iyi sonuç veriyor olabilir. Başka bir koşulda, PAR ışınlarının yansıtılması, fotosentezin azaltılması isteniyor olabilir. Bu durumda kalsine edilmemiş kaolin ya da kalsiyum karbonatın işe yaradığını biliyoruz. Böyle bir koşul da var gerçekten. Tuhaflıklardan fırsat bulursam yazacağım.

Öte yandan, fotosentezi arttırmanın da bir ölçüsü olmalı. Bunun her durumda iyi olduğu anlamı çıkmamalı. Bitki metabolizmasının gereğinden fazla hızlanması her zaman olumlu sonuçlar vermeyebiliyor. Söz gelimi, bizim naşi ve zeytinlerde fazla hızlanan bu sürecin olumsuz etkileri de var mı diye düşünüyorum. Kışın zaten keseceğim dal ne diye metrelerce büyüsün.

Dolayısıyla, sapmaların orantılanması, aynı ölçümlerin yeniden yapılmasını gerektiriyor. Bu ölçümler yapılmadan söylenecek her şey yanıltıcı olur.

Serbest silika konusunda SnAhmet Salih'in açıklaması çok doğru. Bu, olsa olsa, ya da küçük olasılık diye var sayılacak bir durum değil. İşin uzmanları mutlaka ayrıştırılmış olması gerekir diyor. Dünya Sağlık Örgütünün nefes yoluyla alınması durumunda kanserojen maddeler listesinde. Böyle bir durumda her yaş, her bünye aynı şekilde davranmaz. Hiç kimsenin tıbbi geçmişi bir başkasıyla aynı değil. Solunma süresi ve doz ile ilgili bir ölçüt yok ve değişken olduğu aşikar. En tehlikelisi de küçük parçacık boyutuna sahip olanlar. Bu sebeple risk yoktur denemez. Risk azdır, kabul edilebilir de denemez. Önemli olan gereksiz yere bu riskin alınmamasıdır.

Eski 06-07-2011, 09:00   #16
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-04-2008
sn. soilless

İnsanlar kimyasalların zararlı etkilerinden korunmak için doğal tarım yapmaya çalışıyorlar. Bu durumda rafine edilmemiş kaolinin içindeki kanserojen maddeleri nasıl önemsemeyiz. Pestisitlerin de ugun dozlarda kullanıldığında zararlı olmadığını söyleyen bir çok kişi var ama iş uygulamaya geldiğinde hiç te öyle olmuyor.

Saygılar.

ServetAydoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2011, 00:46   #17
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Alıntı:

Öte yandan, fotosentezi arttırmanın da bir ölçüsü olmalı. Bunun her durumda iyi olduğu anlamı çıkmamalı. Bitki metabolizmasının gereğinden fazla hızlanması her zaman olumlu sonuçlar vermeyebiliyor. Söz gelimi, bizim naşi ve zeytinlerde fazla hızlanan bu sürecin olumsuz etkileri de var mı diye düşünüyorum. Kışın zaten keseceğim dal ne diye metrelerce büyüsün.

Dolayısıyla, sapmaların orantılanması, aynı ölçümlerin yeniden yapılmasını gerektiriyor. Bu ölçümler yapılmadan söylenecek her şey yanıltıcı olur.
Sevgili Meyveli Tepe,

söz konusu olan kaolin ve zeytin ise;

kaolinin ''zeytinde fazla hızlanan bir sürecin olumsuz etkileri '' sürgüne yansıyorsa bu istenen bir durumdur.

Zeytin sürgün verdiği yerde meyve verir. Sürgün yoksa meyve yoktur.

Üretici zeytin her yıl sürgün versin ve meyve tutsun diye bor ve benzeri ürünler_ yaprak gübreleri_ kullanır.

Kaolin, metabolizmayı hızlandırıp metrelerce zeytine sürgün verdirmez. Keşke verdirse meyvesine toplasak, sonra budasak.

Hatta var yılı_ yok yılını azaltan ürün budaması yapsak.

Ben kaoline sadece bor karıştırıp sürgün vermesini istiyorum.

Zira sürgün versin ve meyveye yatsın diye mebor _5 ' kullanıyorum. Hem bir ağacın başına iki kere gitmekten kurtulurum.
Saygılar

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2011, 11:11   #18
Ağaç Dostu

Cumhur Tonba's Avatar

Giriş Tarihi: 07-07-2008
Galeri: 80
Siteyi açınca okumadan geçemediğim tek sayfa. (Dışardan bakan bir göz)
Tartışmalar muhakkak olmalıdır. Gerçeğe ulaşmanın yolu da budur. Tek üzüntüm bazen agaclar.net ruhuna acı çektirecek çıkışlar yapılmasıdır. Ciddi bir konu, ciddi yazışmalar. İnanın ilgi ile takip ediyoruz.
Ve sonucu da çok merak ediyoruz.
Hepinize selamlar, sevgiler.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2011, 11:59   #19
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Sn.Epsody, Ben de bekliyordum, geç oldu, nerede kaldınız diye, klübe hoş geldiniz.

Bu arada, görüyorum ki mısır nişastasını garipseyenler oldu. Azıcık kimya bilgisine bile gerek yok. Mısır nişastasının kağıt, tutkal, ilaç, plastik sanayinde ciddi endüstriyel kullanımı vardır. 3 mikrondan başlayan parçacık dağılımı ile iyi solusyon oluşturur. Örtücülüğünü gördünüz, iyi bir film oluşturur. %95 beyazlığı vardır. Kilosu da 1,5 TL civarındadır. Yabana atmayın yani, bitkisel organik malzeme, serpintisi toprağa yarar, kalanından da puding olur ziyan olmaz.

Eski 06-07-2011, 12:22   #20
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Sn.Sarıcan, önceki mesajınızın yine bir anafikir beyan ettiğiniz ilk cümlesini alıntılamayı unutmuşsunuz? Evet meraklı müşteri olarak bahsettiğiniz konuda da hasbelkader bilgim var. Daha önce de yazmıştım aslında, yeni talimat geldi geldi galiba bir daha sormuşsunuz. Sıfatı müşteri olanlar, bir malı para verip alanlar, satıcılara sorar, kiminden cevap alınır, kimi cevap vermez, kimi yalan söyler. Siz de öyle yapın. AT-80 için de endişe etmeyin, kapı gibi analiz raporu var, bir görünüp bir kaybolmuyor, fazladan bir de doğru çıkıyor, daha ne olsun

Eski 06-07-2011, 12:50   #21
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Yine işinize geldiği gibi cevap vermişsiniz. Bu konuyu izleyenler benim ne demek istediğimi gayet iyi anlamıştır. Bana talimat gelmesine gerek yoktur. Ben bu karalama kampanyasında Sn. acemi_caylak' ın tanıdığım insani yönü ile bir yanlış içinde olmayacağını belirterek yazdıklarımın taraflı bulunabileceğini zaten daha önceki mesajlarımdan birinde belirtmiştim.

Ben sizin bu tartışmadan galip çıkabilmek için her türlü argümanı rahatlıkla kullanabileceğinizi belirtmek için o soruları sormuştum. Piyasaya yeni çıkan bir ürünü kendi literatürünü oluşturmayıp bu konuda öncülük eden firmaların dökümanlarını kullanmasının etik dışı olduğunu söyleyen sizsiniz.

Bende sizin taraf olduğunuz ürününde kendi literatürünü oluşturmadığını göstermek için o soruyu sordum ve o linki verdim. Konuyla bu kadar ilgilenip broşürlerin Surround' a ait olduğunu görünce, deklere ettiğiniz OMRI belgesininde başka birine ait olabileceği gibi bir hisse kapıldım.

Ben Sn. Sabry' i sizin tavrınızdan emin olamadığım için her an olumsuz bir eleştiriyle karşılaşabileceği konusunda uyarmak istedim.

guneydefne beğendi.
Eski 06-07-2011, 13:00   #22
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Durumunuzu yansıtmaya devam ediyorsunuz. Sizin işinize gelecek şekilde yanıt verecek değilim herhalde. Bu arada "durumunuz" tam olarak nedir, anlaşılmıyor. Siz bu gibi ürünleri alıyor musunuz, satıyor musunuz, hangisi? Alıyor olsaydınız, artık yüz keredir tekrar ettiğim, bana göre de düğüm noktası olan gramlar hakkındaki yalan beyan konusunda bir şey söylerdiniz. Fakat, almadığınızı söylemiştiniz galiba.

Merak etmeyin AT-80 konusunda uyarıya gerek yok. Spekleri de belli, ki az sapmayla gayet uygun, raporu da belli, tartınca da da düzgün çıkıyor, fiyatının da ne olduğu belli. Aynı uyaryı düzgün çıkmayanlara da yapıyor musunuz?

Eski 06-07-2011, 17:00   #23
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-03-2008
Tüm Okuyuculara,

Sn.MeyveliTepe tüm söylediklerinize % 100 katılıyorum (Siz ve birkaç arkadaşımız 3 madde halinde yazdi tekrar etmeye gerekyok ) ve sizi gönülden desteklediğimi yazmak istedim.
Bu başlığı benim gibi ilgiyle izleyen ve yararlı bulan ama çok fazla yazı yazmayan tüm okuyuculara sormak istiyorum . Sizler ne düşünüyorsunuz ?

skanatlar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2011, 20:48   #24
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-08-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ajanse1978 Mesajı Göster
Tüm Okuyuculara,

Sn.MeyveliTepe tüm söylediklerinize % 100 katılıyorum (Siz ve birkaç arkadaşımız 3 madde halinde yazdi tekrar etmeye gerekyok ) ve sizi gönülden desteklediğimi yazmak istedim.
Bu başlığı benim gibi ilgiyle izleyen ve yararlı bulan ama çok fazla yazı yazmayan tüm okuyuculara sormak istiyorum . Sizler ne düşünüyorsunuz ?
Sn.MeyveliTepe nin tavrını anlıyamıyorum. 3 senedir kaolin uygulaması yapıyor neden sitemiz içinden arkadaşlarımız kaolin üretir üretmez deneyler yapmak aklına geliyor. onların ürettiği kaolini ağaçlarıma kullanmam çimento fabrikasına yollarım diyor.
bu deneyleri ben yapsam bu sözleri ben sarfetsem hiçbir önemi yoktur ama sayın meyvelitepe söylediği zaman çok çok kötü reklam olur. Çok yanlış buluyorum.
Bu güne kadar sn meyvelitepe şu ürünü kullandım çok memnunum dese gözüm kapalı o ürünü alırdım eminim birçok kişide benim gibi düşünüyordur.
Sayın meyvelitepenin bloğunun tamamını birkaç kere okumuşumdur çok değerli paylaşımları olmuştur teşekkür ederim.
evet bende ubyi nin sessiz kalmasını yadırgıyorum şimdiye kadar okuduklarımdan hatırladığım kadarıyla kaolini üretmesi için sayın Ensar ı teşvik etmemişlermiydi . Ubyi ve meyvelitepe kaolin örneklerini beğenmemişlermiydi.
Ne oldu, birden bire ne oldu da bu günlere geldik.
Destek olmak varken köstek olmaya ne gerek var.

guneydefne beğendi.
Suna Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2011, 22:20   #25
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Suna Mesajı Göster
Bu güne kadar sn meyvelitepe şu ürünü kullandım çok memnunum dese gözüm kapalı o ürünü alırdım eminim birçok kişide benim gibi düşünüyordur.
Sn. Suna,

Sn. meyvelitepe bu gücünün farkında ve o gücünü kullanmaya çalışıyor zaten. Ama insanlar kendilerine olan bu inancı narsizme dönüştürürler ve kendilerine inananları yanlış yönlendirmeye başlarsa, ellerindeki bu güç kendilerine zarar vermeye başlar. Dünyayı kendi eksenlerinde dönüyor zannetmeye başlarlar ama hiç ummadıkları hatalar içine düşerler. Bir markayı öne çıkarıp diğer bir markayı kötülemek kimin haddine. İnsana sorarlar bu gücü kendinde nasıl buluyorsun diye.

Benim gibi delinin biride çıkar "-Kral çıplak" diye bağırıverir. Forumda gözü kapalı kendisine inanan insanlarda her halde yeniden bir durup düşünürler. UBYI nin sessiz kalmasını bende bu yüzden yadırgamıştım ama krala en küçük bir eleştri yapan hemen çete suçlaması ile yaftalanıyor. Belkide millet bu yüzden yazmaya çekiniyordur.

Eski 06-07-2011, 23:01   #26
Ağaç Dostu

İnci Akalp's Avatar

Giriş Tarihi: 06-03-2007
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan Mesajı Göster
Sn. Suna,

Sn. meyvelitepe bu gücünün farkında ve o gücünü kullanmaya çalışıyor zaten. Ama insanlar kendilerine olan bu inancı narsizme dönüştürürler ve kendilerine inananları yanlış yönlendirmeye başlarsa, ellerindeki bu güç kendilerine zarar vermeye başlar. Dünyayı kendi eksenlerinde dönüyor zannetmeye başlarlar ama hiç ummadıkları hatalar içine düşerler. Bir markayı öne çıkarıp diğer bir markayı kötülemek kimin haddine. İnsana sorarlar bu gücü kendinde nasıl buluyorsun diye. )
Bence tamamen yanılıyorsunuz Sn Sarıcan.. Sn. Meyvelitepe'nin böyle bir güç kullanmaya ihtiyacı yok, o sadece doğru ürün kullanmak isteyen bir tüketici. Siz herşeyi satın alırken etiketini kontrol etmiyor musunuz? Doğru beyan edilmemiş bir etiketi sorgulamıyor musunuz? Eğer siz de insanları kaolin kullanmaya, zehir kullanmamaya teşvik eden, böyle bir girişimi başlatan birisi olsaydınız, bu insanlara karşı bir sorumluluk hissetmez miydiniz? Kötülenen marka bu sitenin bir üyesine ait olmasaydı yine böyle narsist falan gibi terimler kullanacak mıydınız yoksa teşekkür mü edecektiniz?

Burada kişilerin değil, ürünün tartışmasını izliyoruz. Böyle bir tartışma var diye kimsenin Sn. Acemi Çaylak'ın değerli çalışmalarını izlemekten vazgeçeceğini sanmıyorum.

İnci Akalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2011, 01:48   #27
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Tüm iyi niyetimle yazdığım mesajlara rahmen nedense taraf olarak lanse edildim,

Alıntı:
Belki de haklısınız, bu zamanda bu memlekette böyle düşünenler benim gibi gemileri yakıp şehirlerden, insanlardan ve zihniyetten kaçıyor, olabildiğince uzaya yakın yaşamaya çalışıyor
Bak burda da ben size hak verdim, Ama anlıyamadığım bir şey var, o halde bu insanlarla bu zihniyetlerle niye uğraşıyorsunuz, boşverinnn.
Uzaya yakın yaşamaya çalışın, haaa mustafa topaloğlunu görürseniz benden de selam söyleyin.

"İyi ezberlemişsiniz. Yazılı verdiler galiba. "

Vallahi bravo, nasılda bildin, senden korkulur müneccimlik tarafınızı bilmiyordum.

"Kusura bakmayın, iyiye iyi, kötüye kötü derim."

Bak bu cümlenizi sevdim, bende öyle düşünüyorum.
Şu savunduğunuz ürünü çakma belgelerle savunmassanız bu cümlenize katılacağım,
Sevgili sarıcan sormuştu, sizde sizin istediğiniz gibi cevap veremen demiştiniz ya, aynı şeyi bir başkasından da istemeyin o halde.

"Süper tahminlerde bulunmuşsunuz ne diyeyim"
Yok yaaa nerede ben size yetişemem, siz yakında müneccimlik dersleride vermeye başlarsınız.

" Tek bilmediğiniz şey "sorumluluk"."
Bak bunu da iyi bilmişsiniz çünkü bir tek sizde var, her şeyden sorumlu olduğunuz içinmi acaba uzaya yakın yaşamaya çalışıyorsunuz.

"Sn.Epsody, Ben de bekliyordum, geç oldu, nerede kaldınız diye, klübe hoş geldiniz.
"

Sevgili meyvelipe gibi düşünmek onun yanın da yer almalısın öyle düşünmüyorsan hemen bir külübe sorgusuz olarak kaydını bile yaptırırlar, hatta ergenegoncu diye hemen iceriye alırlar. Haman haaa dikkat.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Suna Mesajı Göster
Sn.MeyveliTepe nin tavrını anlıyamıyorum. 3 senedir kaolin uygulaması yapıyor neden sitemiz içinden arkadaşlarımız kaolin üretir üretmez deneyler yapmak aklına geliyor. onların ürettiği kaolini ağaçlarıma kullanmam çimento fabrikasına yollarım diyor.
bu deneyleri ben yapsam bu sözleri ben sarfetsem hiçbir önemi yoktur ama sayın meyvelitepe söylediği zaman çok çok kötü reklam olur. Çok yanlış buluyorum.
Tamam sevgili suna hanım seninde kulüp üyeliğin tamam. Daha da konuşursan tekirdağdaki yerin hazır.
Yakındır sayın soilless'te üyelik kartı hazırlanıyor.

Alıntı:
Ya da, daha iyisi, ürünü tarttığımda 315gr çıksaydı ne olurdu? Size söyleyeyim, hemen o üründen yarım ton sipariş ederdim.
Çok merak ettim yarım ton ürünü nerede kullanacaksınız?
Siz şimdi onu köylülere hediye de edersiniz.

Alıntı:
İnsanların kişilikleriyle uğraşmayı seviyesizlik sayarım.
Bu cümlenizi de sevdim. Peki belgesiz olarak bir ürünü kötü reklam etmeyi ne sayarsınız sevgili meyvelitepe.

Alıntı:
Yapabileceğim en basit test ise elime ulaşan 6 örneği tartmak idi. Tarttım ve 315 gr diye ilan edilmiş ürün 580gr geldi. Bu da doğru mu?
Kendi doğrunuzu onaylatmaya çalışıyorsunuz.
Hangi ürün olursa olsun,
Doğru söylediğinize ben nasıl inanayım, beyaza gri dedikten sonra. Bunun doğru olduğunu kanıtlıyan elinizde belge varmı? Gösterde inanalım. Sana da teşekkür edelim. Bu kadar uzatmanın alemi ne yaaa.

Sizin testiniz allahın terazisimiiii

Hani siz gönderin belgenizi deme hakkını görüyorsunuz ya, bende sizden iyi ya da kötü reklam ettiğiniz testlerin resmi belgesini istiyorummmm.

Gönderin belgenizi inanalım.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2011, 08:26   #28
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Sizin testiniz allahın terazisimiiii
Küçümsemeyin, "allahın terazisi" doğru tartar, yanlış ile doğruyu da tam olarak ayırır. Daha da güzeli, herkesde vardır bir terazi.

Müneccimlik konusunda da ilerlemişim galiba gerçekten. Size yazdığım önceki mesajımda, tüm bu tartışmanın odak noktasını yazmış ve

"Satılan bir malın ilan edildiğinden başka olması, ya da bir ürün için yanlış bilgi verilmek suretiyle alıcıların yanıltılmasının adı sizce nedir? Bırakalım hukuku, vicdani olarak nedir? Bu mesaja yanıt verirseniz şayet, son üç paragraftan hiç bahsetmiyeceğiniz düşüncesindeyim." demiştim. Öyle de oldu

Onun yerine siz de başka bir seviyeden medet umuyorsunuz. Ne diyeyim.

Eski 06-07-2011, 18:48   #29
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Benim durumum ortada. Ben sizin yürüttüğünüz karalama kampanyasına engel olmaya çalışan bir forum üyesiyim. Bundan başka da kimseyle bir organik bağım yoktur. Ne kaolin alırım, ne de satarım. Benim söylemek istediğim şu, siz insanları yalan beyanla suçlarken, bu karalama kampanyasından galip çıkabilmek için her yol mübah mantığı ile henüz piyasaya yeni çıkan bir üründen kendi literatürünü sorarken ve olması gerekliliğini savunurken, bizzat sizin önerdiğiniz ürünün başka bir ticari markanın broşür ve literatürünü kullandığını söylediğim için bana kızıyorsunuz. Bir önceki mesajda da söyledim. Literatürü olmayan firmanın OMRI belgesinin olmasıda beni düşündürüyor diyorum, onada kızıyorsunuz. Olsaydı her halde web sitesinde yayınlardı diye düşünüyorum.

Sabry beyin benden çekinmesine gerek yoktur. Çünki ben Kaolinin spektleri ile ilgilenmiyorum. Çünki bugün iyi dediğiniz ürüne yarın kerameti kendinden menkul bir test uydurup o ürünede tukaka diyebilirsiniz. Bu yüzden sizden çekinmesini önerdim.

Eski 06-07-2011, 23:26   #30
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan Mesajı Göster
Benim durumum ortada. Ben sizin yürüttüğünüz karalama kampanyasına engel olmaya çalışan bir forum üyesiyim. Bundan başka da kimseyle bir organik bağım yoktur. Ne kaolin alırım, ne de satarım. Benim söylemek istediğim şu, siz insanları yalan beyanla suçlarken, ...
Sn.Sarıcan, buradan anladığımız, aslında kaolin ile hiç alakası olmayan,almamış satmamış kullanmamış, muhtemelen hiç birini görmemiş, iki ya da daha fazla ürünü bir arada ise hiç görmemiş, aslında nitelikleri oymuş buymuş onlarla da ilgilenmeyen, kimseyle organik bağı olmayan, herkese ve her şeye eşit mesafede bir üyesiniz. "Karalama" (gerçek olmayan bir şekilde iyi bir şeyi, değilmiş gibi gösteren şeyler) dediğiniz şeye engel olmak istiyorsunuz, onun için bir dizi mesaj yazdınız. Doğru mu?

Peki, sizin karalama diye nitelendirdiğiniz şey nedir? 6 adet ürüne ait elde edilebilir, bildirilmiş ya da bildirilmemiş bilgilerden bir tablo yapmam, öyle değil mi?

Üstelik de, o tabloda, tabloların yayınlanış tarihi itibarıyla yanlış bilgi varsa memnuniyetle düzeltebileceğimi yazmışken.

Peki, o tabloda yanlış olan ne vardı? Renk gri olarak yazılmıştı. Bakın bunu "kirli beyaz gri tonda" şeklinde düzelttim. Çünkü grinin binlerce tonu var. Rengi tam beyaz olmayanları da benzer şekilde düzelttim.

Formülasyon konusunda, ürünler hakkında bilinen ve bilinmeyen (varsa analiz, yoksa söylenmiş ya da söylenmemiş) bilgiye göre tabloya koydum. Ürünlerin bana ulaşan, sorduğumda cevap verilen ya da verilmeyen bilgilerine göre, rafinasyon, kalsinasyon ve parçacık dağılımından oluşuyordu. Şu ana kadar bu bölüme yazılı olanları değiştirecek bir bilgi gelmedi.

En önemlisini sona bıraktım. Ürünlerin bildirilen serbest yoğunluklarını yazdım. karalandığını düşündüğünüz ürün için 315 gr ilan edilmişti. Doğru mu?

Yapabileceğim en basit test ise elime ulaşan 6 örneği tartmak idi. Tarttım ve 315 gr diye ilan edilmiş ürün 580gr geldi. Bu da doğru mu?

Aslında bu noktada kalmak da yeterliydi. (bunu tekrar tekrar yazmaktan bıktım artık) Ürünün serbest yoğunluğundaki ilan edilen ve ölçülen arasındaki iki misline yakın fark, bu grup ürünleri hiç bilmeyen, dokunmamış, kullanmamış, ne anlama geldiğini bilmeyenler için küçük ve önemsiz bir ayrıntı olabilir. Fakat işin aslı öyle değil. Çok somut bir durum.

Dikkat ederseniz, vurguladığım en temel şey budur. Bunun önemini ve işlevini daha önce bir çok kere yazdım. Size hitaben de daha önce yazdım. Bir ürün hakkında bu kadar önemli bir noktada müşterilere doğrunun söylenmemiş olması, insanların ticari kaygılarla yanıltılmış olması anlamına gelir. "karalama" diye bir şey varsa tam olarak budur.

Bahsettiğiniz gibi bir forum üyesiyseniz yapmanız gereken, bu ürünün tam da ilan edildiği gibi bir litresinin 315gr olduğunu ispat ederek beni yalancı çıkarmanızdı. Düğüm noktası budur. Bunu size kaç kere yazdığım halde bunu düzeltmek için hiç bir şey yapmadınız. Bu bir karalama ise lütfen öyle olduğunu gösteriniz.

Belki bilmeyenler anlam veremiyorlardır. Bu nokta, ürünün kullanım dozu, kalitesi, parçacık dağılımı, saflığı, fiyatının anlamına kadar bir çok şeyi belirliyor. 580gr olarak ilan edilmiş olsaydı ne olurdu? Ürün ile ilan edilen değer ile uyumlu olurdu. Belki tabloda yine kırmızı alanlar olurdu, ürünün efsafının uygunluğu dışında da başka söylenecek bir şey olmazdı. Doğru mu?

Ya da, daha iyisi, ürünü tarttığımda 315gr çıksaydı ne olurdu? Size söyleyeyim, hemen o üründen yarım ton sipariş ederdim. Çünkü öyle bir kaolinde benim deneyimime göre tablodaki bütün alanlar yeşil çıkardı.

Peki bunun yerine siz ne yaptınız?

Yukarıda bahsettiğim şeylerin yanından bile geçmediniz. Oysa gayet somut şeyler. Ortada bir karalama varsa çok basit bir şekilde öyle olduğunu gösterebilirdiniz. Onun yerine kişisel saldırıya geçip, size göre kişiliğimin detaylarında dolandınız, çamur attınız, ne narsistliğim kaldı ne de insanları yanlış yönlendirdiğim. Oysa arkadaş değiliz, tanışmamışız, konuşmamışız, böylece sizce yıpratarak bahsettiğiniz karalamaya engel olmaya çalıştınız. Bunu yaparken de önceden ayarlanan bir grup kişi ile birlikte yaptınız ve devam ediyorsunuz. Bravo! İnsanların kişilikleriyle uğraşmayı seviyesizlik sayarım. Bu yüzden ne sizin ne de başkasının kişiliğine dokunmamak için azami özen gösteririm, ama dokunursam da feci olur.

Öte yandan almadığınızı, satmadığınızı, organik bağınız olmadığını söylüyorsuz, ki öyle olmadığını biliyoruz. En azından objektif olmanızı engelleyecek bağlarınız var.

Bakın geçen sene ne yazmışım. #51, #81. Şimdi sizce farklı bir şey mi söylüyorum?

Sanıyorum bu hengame içinde çok rahatsızlık veren bir şey daha var. Galiba da esas rahatsızlığı da o veriyor. Ortaya birden bire bir ürün daha çıktı. Bir rakip. Hem de aslında sadece en iyiler diye saydığımız ürünlere rakip, diğerlerine değil. Üstelik de bu güne kadar;

Alıntı:
En büyük sevincimiz, rakip ürünler fiyatlarını düşürmek zorunda kalıyorlar ki, bu Türkiye tarımı ve çiftçilerimiz (Kolay olduğu için midir nedir? Herkes bu ülkede çiftçi sırtından para kazanmayı çok seviyor.) için büyük başarıdır diye düşünüyorum. Çünkü çiftçiler yoksa bizde yokuz demektir.
şeklindeki söylemleri fena halde zedeleyip, ilginç bir şekilde ironik olan bir ürün.

Bu ürün karşılaştırma tablosunda açık yeşille gösterilen bir minör sapma dışında bu güne kadar söylenen her şeye uygun. Fiyatı ise fecaat(!) Şimdi bu yeni ürünü satanlar, yukarıdaki alıntının aynını söylemeyi hakkediyorlar mı, etmiyorlar mı?

Benim hedefte olma sebebim ise, aniden çantadan böyle bir şey çıkarmam oldu galiba Çünkü, her şeyi yıktı geçti.

Oysa benim çantadan böyle bir şey çıkarmama hiç gerek kalmadan, en azından bu efsaftaki ürün (tercihan daha da iyisi), en azından bu yeni ürünün fiyatıyla gelmeliydi. Söylenmişti ve zor değildi. Üstelik de çiftçiye doğru ürünleri gerçekten uygun fiyatlarla sağlamak konusunda da yalan söylemiyorsak. Ben bunu beklerdim. Ya siz?

Not: Engelleme çabalarınızda sözünü ettiğiniz web sitesi vb. şeyleri oradaki iletişim bilgilerine ulaşarak, ilgililerine sorabilirsiniz. Sürekli tekrarlayarak sanki o ürünlerle bir bağım varmış intibaasını yaratma gayretiniz gereksiz. Madem ki, bizim önerdiğimiz ürünler bir çok kişi tarafından uygun kabul ediliyor, biz de bu sorumluluğumuz çerçevesinde şimdilik üç ürün öneriyoruz. Kullanıcı arkadaşlar hangisi uygun ise onu alıp kullanırlar. Kimse kusura bakmasın, bizce uygun olmayan ürünü önerme sorumluluğunu almayız. Önermediğimiz ürüne karalanıyor demek de diyenlere aittir.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025