![]() |
|
|
|
|
|
#1 | ||
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2009
Şehir: İzmir Zeytinlibahce/Aliaga
Mesajlar: 809
|
Sn gülenmelek, mutfağınızdan çıkan organik atıkları çöpe atmayıp enzim olarak değerlendirme yolunu seçtiğiniz için sizi kutluyorum. Sanırım daha net cevaplar istiyorsunuz. Genel kural 1-3-9 1-pekmez veya melas 3-organik malzeme 9-klorsuz su -Öyle laboratuvar deneyi yapacak gibi hassas olmanıza gerek yok. Oranların yakın olması yeterli. Organik malzemeniz ne kadar çeşitli olursa, enziminizin kalitesi de o oranda artacaktır. Alıntı:
-Pekmezin oranı 1 örn. 300 gr pekmez, 900 gr organik malzeme, 2700 gr (2.7 lt) su. 5 lt su bidonları yukarıda verilen örnek için idealdir. -Yoğurt ve maya ilave etmenizde enziminiz başarılı olacaktır. İlave ederseniz süreci hızlandırırmış olursunuz. 1 çay kaşığı maya ve 1 çorba kaşığı doğal yoğurt suyu fazlasıyla yeter. Ekmek ilavesine gerek yok. Alıntı:
Enziminizin içindeki mikro organizmalar gıda bulabildikleri sürece çoğalmaya devam edecektir. Tepe noktası yaptıktan sonra geriliyecektir. Ben bu süreyi 1-1.5 ay arasında tecrübe ettim. ( organik malzemelerinizi mikserde küçültmeniz süreyi oldukça kısaltacaktır). Gaz çıkışının neredeyse durmak üzere olduğu süreç, kullanmak için en uygun zamandır. Enziminiz hazır fakat siz kullanmak için hazır değilseniz, içine biraz daha pekmez koyup süreci tekrardan devam ettirebilirsiniz. 1:100 oranında sulandırıp kullanıyoruz. |
||
|
|
|
![]() |
|
|