View Single Post
Eski 17-02-2012, 23:14   #853
Halil Önen
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gülenmelek Mesajı Göster
Merhabalar,
Şimdi soracaklarımı "konuda var, oku" derseniz okudum ama pek anlayamadım demek isterim ben de Yayla çorbası tarifi değil ki hemen yapayım Yardıma ihtiyacım var azıcık

Malzemelerim:

Ispanak sapları ve kökleri
Domates kabukları
Havuç
Salatalık
Elma
Kiwi
Ananas
Muz
Hindistan cevizi
1 baş sarımsak (kabukları soyulmuş)
Bütün portakal
Patates

10 litrelik su bidonu

Malzemeler robotta parçalandı, bidona ilave edildi, sizden gelecek cevapları bekliyor

Şişenin incelmeye başladığı yere kadar su ilave etsem fazla mı olur?

(olur...)

Üzüm pekmezi ne kadar ilave etmeliyim?

(Yarım çay bardağı...)

Yoğurt ilavesi olacaksa miktar ne kadardır?

(Bir çay bardağı...)

Kuru maya 1 paket ilave etsem yeterlimidir?

(Çook, patlatırsınız..Bir çay kaşığı...)

Ekmek ilavesi olacak mı?

(Maya koyduysanız gerek yok.İsteye bağlı bir dilim olabilir...)

Balonu 3 yerden delip şişenin ağzına geçireceğim. Balonun şişmesi bitince süzüp bitkilerde kullanmaya başlayabilirmiyim? (3 ay beklememe gerek yok zannedersem)

(Balon sistemine gerek yok. 2 günde bir gazını alırsanız_ tamamını çıkarmadan kontrol edebilirsiniz... Kapağı hafif gevşetin gaz çıkışı yavaşlayınca kapatın.)

Süzdükten sonra elde ettiğimiz sıvı ne kadar dayanır ve gaz çıkışı devam edermi bu sıvıda (Kapak açma-kapama yapacakmıyız? )

(Bir süre sonra gaz çıkışı durur. Belki 10 gün belki bir ay içindekilere ve ortam ısına bağlı.)

(Gaz çıkşı durduğundan bir ay sonra kullanabilirsiniz. Hava almazsa 3 aydan fazla dayanır.)

Aklıma gelmeyen ama eksik kalan bir şey varmıdır?


(Sebzeler kötü kokmasına sebep olur. Az kullanılmalı. Portakal, limon, mandalina kabukları az kullanılmalı ya da hiç...)

(Meyve kabuklarını ya da zamanı geçmiş meyveleri _ çürümeye yüz tutmuş dahil_ robottan geçirmeye zorunlu değil.. Küçük dilimler halinde kullanılabilir.)


Sizi yormamak adına evet-hayır diye cevaplayabilirseniz o da kabulümdür
Bunların içine, bir yemek kaşığı hümik asit, katılırsa tadından yenmez. Ema da olursa hiç yenmez.

Oda sıcaklığının altında ise _ üstünde olur yazın_ fermantasyon gecikir. Gaz çıkışı azalır.

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön