agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni3415Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-02-2012, 19:17   #1
Ağaç Dostu
 
gülenmelek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,429
Galeri: 2
Merhabalar,
Şimdi soracaklarımı "konuda var, oku" derseniz okudum ama pek anlayamadım demek isterim ben de Yayla çorbası tarifi değil ki hemen yapayım Yardıma ihtiyacım var azıcık

Malzemelerim:

Ispanak sapları ve kökleri
Domates kabukları
Havuç
Salatalık
Elma
Kiwi
Ananas
Muz
Hindistan cevizi
1 baş sarımsak (kabukları soyulmuş)
Bütün portakal
Patates

10 litrelik su bidonu

Malzemeler robotta parçalandı, bidona ilave edildi, sizden gelecek cevapları bekliyor

Şişenin incelmeye başladığı yere kadar su ilave etsem fazla mı olur?
Üzüm pekmezi ne kadar ilave etmeliyim?
Yoğurt ilavesi olacaksa miktar ne kadardır?
Kuru maya 1 paket ilave etsem yeterlimidir?
Ekmek ilavesi olacak mı?

Balonu 3 yerden delip şişenin ağzına geçireceğim. Balonun şişmesi bitince süzüp bitkilerde kullanmaya başlayabilirmiyim? (3 ay beklememe gerek yok zannedersem)

Süzdükten sonra elde ettiğimiz sıvı ne kadar dayanır ve gaz çıkışı devam edermi bu sıvıda (Kapak açma-kapama yapacakmıyız? )

Aklıma gelmeyen ama eksik kalan bir şey varmıdır?


Sizi yormamak adına evet-hayır diye cevaplayabilirseniz o da kabulümdür

Eklenen Resimler
 
gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2012, 00:14   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gülenmelek Mesajı Göster
Merhabalar,
Şimdi soracaklarımı "konuda var, oku" derseniz okudum ama pek anlayamadım demek isterim ben de Yayla çorbası tarifi değil ki hemen yapayım Yardıma ihtiyacım var azıcık

Malzemelerim:

Ispanak sapları ve kökleri
Domates kabukları
Havuç
Salatalık
Elma
Kiwi
Ananas
Muz
Hindistan cevizi
1 baş sarımsak (kabukları soyulmuş)
Bütün portakal
Patates

10 litrelik su bidonu

Malzemeler robotta parçalandı, bidona ilave edildi, sizden gelecek cevapları bekliyor

Şişenin incelmeye başladığı yere kadar su ilave etsem fazla mı olur?

(olur...)

Üzüm pekmezi ne kadar ilave etmeliyim?

(Yarım çay bardağı...)

Yoğurt ilavesi olacaksa miktar ne kadardır?

(Bir çay bardağı...)

Kuru maya 1 paket ilave etsem yeterlimidir?

(Çook, patlatırsınız..Bir çay kaşığı...)

Ekmek ilavesi olacak mı?

(Maya koyduysanız gerek yok.İsteye bağlı bir dilim olabilir...)

Balonu 3 yerden delip şişenin ağzına geçireceğim. Balonun şişmesi bitince süzüp bitkilerde kullanmaya başlayabilirmiyim? (3 ay beklememe gerek yok zannedersem)

(Balon sistemine gerek yok. 2 günde bir gazını alırsanız_ tamamını çıkarmadan kontrol edebilirsiniz... Kapağı hafif gevşetin gaz çıkışı yavaşlayınca kapatın.)

Süzdükten sonra elde ettiğimiz sıvı ne kadar dayanır ve gaz çıkışı devam edermi bu sıvıda (Kapak açma-kapama yapacakmıyız? )

(Bir süre sonra gaz çıkışı durur. Belki 10 gün belki bir ay içindekilere ve ortam ısına bağlı.)

(Gaz çıkşı durduğundan bir ay sonra kullanabilirsiniz. Hava almazsa 3 aydan fazla dayanır.)

Aklıma gelmeyen ama eksik kalan bir şey varmıdır?


(Sebzeler kötü kokmasına sebep olur. Az kullanılmalı. Portakal, limon, mandalina kabukları az kullanılmalı ya da hiç...)

(Meyve kabuklarını ya da zamanı geçmiş meyveleri _ çürümeye yüz tutmuş dahil_ robottan geçirmeye zorunlu değil.. Küçük dilimler halinde kullanılabilir.)


Sizi yormamak adına evet-hayır diye cevaplayabilirseniz o da kabulümdür
Bunların içine, bir yemek kaşığı hümik asit, katılırsa tadından yenmez. Ema da olursa hiç yenmez.

Oda sıcaklığının altında ise _ üstünde olur yazın_ fermantasyon gecikir. Gaz çıkışı azalır.

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2012, 08:17   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,652
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gülenmelek Mesajı Göster
Merhabalar,
......... evet-hayır diye cevaplayabilirseniz o da kabulümdür
Yayla Çorbası tarifi değil de Birleşmiş Milletler gibi olmuş.


Konunun pek uzmanı değilim ama, Kuralı şu

1-3-10

1 birim ( Melas, pekmez vs....)

3 birim malzeme

10 birim klorsuz su

Hepsi bir pet şişede ( Cam şişe yasak )

Üzerine bir tutam sevgi, bir avuç hoşgörü, azıcık merak, 3 avuç tebessüm.
Gerisi beklemek...beklemek... beklemek.

Kolay gelsin.

Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2012, 09:26   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tura Mesajı Göster
Yayla Çorbası tarifi değil de Birleşmiş Milletler gibi olmuş.


Konunun pek uzmanı değilim ama, Kuralı şu

1-3-10

1 birim ( Melas, pekmez vs....)

3 birim malzeme

10 birim klorsuz su

Hepsi bir pet şişede ( Cam şişe yasak )

Üzerine bir tutam sevgi, bir avuç hoşgörü, azıcık merak, 3 avuç tebessüm.
Gerisi beklemek...beklemek... beklemek.

Kolay gelsin.
oooo ben bakmayalı sayfa hareketlenmiş....
bu enzım işi çok süper bir şey....
her türlü nevale degerlendırılebılır...
ben denemedım ama makarnanın süzülen suyuda güzel olur diye düşünüyorum
fındık kabuguda konmalı bence
hem fındık saglık için altın degerındedır
kabuklu fındıgı ucuzca alırsın
aksam oturunca agır agır kırarsın
hem vakıt gecer hemde
fazla yemeye kaptırmazsın...
tabi en önemlısıde sevgı işi bu
yoksa hangı deli çöplere hazine diye bakar....
sevgınız daim olsun
bu arada balık enzımı(dikkat çok kokar)mevsımını kaçırmayalım çok şey kaybederız....
saygılar

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025