![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhabalar, Şimdi soracaklarımı "konuda var, oku" derseniz okudum ama pek anlayamadım demek isterim ben de Yayla çorbası tarifi değil ki hemen yapayım Yardıma ihtiyacım var azıcık ![]() Malzemelerim: Ispanak sapları ve kökleri Domates kabukları Havuç Salatalık Elma Kiwi Ananas Muz Hindistan cevizi 1 baş sarımsak (kabukları soyulmuş) Bütün portakal Patates 10 litrelik su bidonu Malzemeler robotta parçalandı, bidona ilave edildi, sizden gelecek cevapları bekliyor ![]() Şişenin incelmeye başladığı yere kadar su ilave etsem fazla mı olur? Üzüm pekmezi ne kadar ilave etmeliyim? Yoğurt ilavesi olacaksa miktar ne kadardır? Kuru maya 1 paket ilave etsem yeterlimidir? Ekmek ilavesi olacak mı? Balonu 3 yerden delip şişenin ağzına geçireceğim. Balonun şişmesi bitince süzüp bitkilerde kullanmaya başlayabilirmiyim? (3 ay beklememe gerek yok zannedersem) Süzdükten sonra elde ettiğimiz sıvı ne kadar dayanır ve gaz çıkışı devam edermi bu sıvıda (Kapak açma-kapama yapacakmıyız? ) Aklıma gelmeyen ama eksik kalan bir şey varmıdır? Sizi yormamak adına evet-hayır diye cevaplayabilirseniz o da kabulümdür ![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Alıntı:
![]() Oda sıcaklığının altında ise _ üstünde olur yazın_ fermantasyon gecikir. Gaz çıkışı azalır. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Konunun pek uzmanı değilim ama, Kuralı şu 1-3-10 1 birim ( Melas, pekmez vs....) 3 birim malzeme 10 birim klorsuz su Hepsi bir pet şişede ( Cam şişe yasak ) Üzerine bir tutam sevgi, bir avuç hoşgörü, azıcık merak, 3 avuç tebessüm. Gerisi beklemek...beklemek... beklemek. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
|
Alıntı:
bu enzım işi çok süper bir şey.... her türlü nevale degerlendırılebılır... ben denemedım ama makarnanın süzülen suyuda güzel olur diye düşünüyorum fındık kabuguda konmalı bence hem fındık saglık için altın degerındedır kabuklu fındıgı ucuzca alırsın aksam oturunca agır agır kırarsın hem vakıt gecer hemde fazla yemeye kaptırmazsın... tabi en önemlısıde sevgı işi bu yoksa hangı deli çöplere hazine diye bakar.... sevgınız daim olsun bu arada balık enzımı(dikkat çok kokar)mevsımını kaçırmayalım çok şey kaybederız.... saygılar |
|
|
|
|
![]() |
|
|