agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni3415Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-03-2010, 08:18   #1
Ağaç Dostu
 
sındırgılı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,953
Galeri: 13
Peki o zaman, Büyükadadaki sebze bahçeme götürüyorum. Daha henüz erken olduğu için bir faaliyet yok ama Mayıs başı gibi kullanma ve deneme fırsatı olur..İnşallah olumlu neticeleri burada paylaşırım..ya da olumsuz?

sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2010, 09:19   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Vildan Sayın Vildan UYLAŞER tarafından yazılan BOZA MİKROFLORASINI OLUŞTURAN BAZI MİKROORGANİZMALAR VE PROBİYOTİK ETKİLERİ adlı makalede bozanın içeriğindeki mikroorganizmalar aşağıdaki gibi listelenmektedir. Üstteki listeye ne kadar da benziyor

"Bozanın fermentasyonunda etkin olan mikroorganizmaların taksonomisi ile ilgili bilgiler oldukça sınırlıdır. Hancıoğlu ve Karapınar (1997), Türkiye’de üretilen bozalarda laktik asit bakterilerinden
Leuconostoc Paramesenteroides (%25.6)
Lactobacillus Sanfrancisco (%21.9),
Leuconostoc Mesenteroides subsp. mesenteroides (%18.6),
Lactobacillus Coryniformis (%9.1)
Lactobacillus Confusus (%7.8)
Leuconostoc Mesnteroides subsp. Dextranicum (%7.3)
Lctobacillus Fermentum (%6.5)
Leuconostoc Oenos (%3.7);
mayalardan ise
Saccharomyces Uvarum (%83.0) ve
Saccharomyces Cerevisiae (%17.0)
olduğunu belirlemişlerdir.

Bulgaristan’da tüketime sunulan bozaların mikoflorasında dominant olarak,
Lactobacillus Plantarum (%24.0),
Lactobacillus Acidophilus (%23.0) ve
Lactobacillus Fermentum (%?)’un;
Lactobacillus Coprophilus (%11.0)
Lactobacillus Brevis (%15.0),
Leuconostoc Raffinolactis (%9.0)
Leuconostoc Mesenteroides’in de yer aldığı
belirtilmektedir.
Bulgar bozalarının maya florasını ise %47.0’sini Saccharomyces
Cerevisiae
’nın oluşturulduğu ifade edilmektedir.

Bursa’da satılan bozaların maya florasını
Candida (%56.0)
Saccharomyces (%22.0)
Trichosporon (%12)
Torulospora (%4.0)
Rhodotorula (%2.0)
oluşturduğu tespit edilmiştir."


Ayrıca hocamız Probiyotikler konusunda şu görüşü dile getirmektedir.
"Gıda ve beslenme alanlarındaki son gelişmeler, gıda bileşenlerinin vücut fonksiyonlarının düzenlenmesinde önemli etkilerinin olduğunu göstermektedir. Bu bileşenlerin sağlığın iyileştirilmesi, bazı hastalık risklerinin azaltılması ve dolayısıyla yaşam kalitesinin arttırılmasına olan katkıları oldukça fazladır."


Düzenleyen acemi_caylak : 23-03-2010 saat 13:39
acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2010, 12:05   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 26-02-2010
Şehir: TARSUS
Mesajlar: 174
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı Mesajı Göster
Peki o zaman, Büyükadadaki sebze bahçeme götürüyorum. Daha henüz erken olduğu için bir faaliyet yok ama Mayıs başı gibi kullanma ve deneme fırsatı olur..İnşallah olumlu neticeleri burada paylaşırım..ya da olumsuz?
sa. kardeşim bende ALLAH nasip ederse bu sene nuhut ve zeytinde kullanmak istiyorum .nş.

kayastop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025