![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Peki o zaman, Büyükadadaki sebze bahçeme götürüyorum. Daha henüz erken olduğu için bir faaliyet yok ama Mayıs başı gibi kullanma ve deneme fırsatı olur..İnşallah olumlu neticeleri burada paylaşırım..ya da olumsuz? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
|
Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Vildan Sayın Vildan UYLAŞER tarafından yazılan BOZA MİKROFLORASINI OLUŞTURAN BAZI MİKROORGANİZMALAR VE PROBİYOTİK ETKİLERİ adlı makalede bozanın içeriğindeki mikroorganizmalar aşağıdaki gibi listelenmektedir. Üstteki listeye ne kadar da benziyor ![]() "Bozanın fermentasyonunda etkin olan mikroorganizmaların taksonomisi ile ilgili bilgiler oldukça sınırlıdır. Hancıoğlu ve Karapınar (1997), Türkiye’de üretilen bozalarda laktik asit bakterilerinden Leuconostoc Paramesenteroides (%25.6) Lactobacillus Sanfrancisco (%21.9), Leuconostoc Mesenteroides subsp. mesenteroides (%18.6), Lactobacillus Coryniformis (%9.1) Lactobacillus Confusus (%7.8) Leuconostoc Mesnteroides subsp. Dextranicum (%7.3) Lctobacillus Fermentum (%6.5) Leuconostoc Oenos (%3.7); mayalardan ise Saccharomyces Uvarum (%83.0) ve Saccharomyces Cerevisiae (%17.0) olduğunu belirlemişlerdir. Bulgaristan’da tüketime sunulan bozaların mikoflorasında dominant olarak, Lactobacillus Plantarum (%24.0), Lactobacillus Acidophilus (%23.0) ve Lactobacillus Fermentum (%?)’un; Lactobacillus Coprophilus (%11.0) Lactobacillus Brevis (%15.0), Leuconostoc Raffinolactis (%9.0) Leuconostoc Mesenteroides’in de yer aldığı belirtilmektedir. Bulgar bozalarının maya florasını ise %47.0’sini Saccharomyces Cerevisiae’nın oluşturulduğu ifade edilmektedir. Bursa’da satılan bozaların maya florasını Candida (%56.0) Saccharomyces (%22.0) Trichosporon (%12) Torulospora (%4.0) Rhodotorula (%2.0) oluşturduğu tespit edilmiştir." Ayrıca hocamız Probiyotikler konusunda şu görüşü dile getirmektedir. "Gıda ve beslenme alanlarındaki son gelişmeler, gıda bileşenlerinin vücut fonksiyonlarının düzenlenmesinde önemli etkilerinin olduğunu göstermektedir. Bu bileşenlerin sağlığın iyileştirilmesi, bazı hastalık risklerinin azaltılması ve dolayısıyla yaşam kalitesinin arttırılmasına olan katkıları oldukça fazladır." Düzenleyen acemi_caylak : 23-03-2010 saat 13:39 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2010
Şehir: TARSUS
Mesajlar: 174
|
sa. kardeşim bende ALLAH nasip ederse bu sene nuhut ve zeytinde kullanmak istiyorum .nş. |
|
|
|
![]() |
|
|