View Single Post
Eski 24-03-2010, 10:15   #379
indomie
Ağaç Dostu

indomie's Avatar

Giriş Tarihi: 08-02-2009
Enzim denemesine 13 Ocak tarihinde başlamıştım. Dün gaz çıkışının nerede ise durma noktasına geldiğini görünce oluşumun PH değerini 3.5 olarak ölçtüm. Sanırım işlem bitti. Gayet güzel bir kokusu var.

Kobay olarak bir adet Dağ Çileğini, bir adet geçen yıl çelikten yetiştirdiğim Gülü, dört adet dün diktiğim Pepino çeliğini ve bir adet de ismini bilmediğim çiçeği seçtim. Sol ve sağ taraftaki bitkiler aynı anda dikildiler ve benzer şartlarda bulunuyorlar.

Resimlerden de anlaşılacağı üzere sol taraftaki Gül yeni yeni filizleniyor ve yakınında bulunan Erik ağacının gölgesinden etkileniyor, yine sol taraftaki Dağ Çileği daha sağlıksız. İsmini bilmediğim çiçek de sağlıksız, yapraklarının bir kısmı kurumuş.

Resimlerin sol tarafındakileri seyreltilmiş enzim ile, sağ tarafındakileri ise aynı miktarda normal su ile sulayacağım.

Enzime biraz haksızlık ettiğimin farkındayım ama ne yapalım enzim de çalışsın ve aradaki farkı kapatsın da görelim işlevini.

Enzimi 1/500 oranında seyreltmek için 5 litrelik bir pet şişe ile yola çıktım. İlk etapta seyrelttikten sonra 7.1 çıkan PH değerini 6.5'e düşürmek için enzim ilave et, olmadı su ilave et, yine olmadı enzim, su, enzim, su derken benim eriyik 60 litreye çıktı. Yine de PH değerini düşüremedim. Şu anda 7.2. 60 litre suyun içerisinde 300 cl. enzim var. Oran 1/200 oluyor herhalde. Herhalde diyorum zira dünden beri kafam karma karışık oldu.

Belirli bir müddet sonra olumlu veya olumsuz neticelerini de burada yayınlayacağım.

Eklenen Resimler

indomie Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön