View Single Post
Eski 24-03-2010, 08:46   #378
acemi_caylak
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-11-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hbayraktar Mesajı Göster
Merhaba,
Hergün meyve presinden gecirerek ictigim meyve-sebze karisiminin (havuc-lahana-elma-maydanoz-kereviz-pancar-ıspanak-enginar-ısırgan degisimli) posalarını kullanarak bende deneme yapmaya karar verdim, biraz biriktirerek ilk denememi cuma veya c.tesi gunu yapmayı planlıyorum, uykusuzlugun ve fazla bilginin verdigi bir kafa karışıklığım var. Niyetim bahcemizdeki kotu toprağı verimli hale getirerek 10 m2 de kendimiz icin birseyler üretir hale getirmek, umarım doğru bilgileri seçerek kullanıp güzel geri bildirimler verebilirim.
Sn. Hbayraktar,

Meyve posalarını bekletmeden fermantasyona alırsanız daha iyi olur. Çünkü bekleme sonucu ortamda çürükçül bakteriler gelişmeye başlayabiliyor. Bence önce az miktar ile başlayın. Daha sonra yenileri oluştukça ekleme yaparsınız. Ekleme işini sık aralıklarla yapmakta riskli. Çünkü fermantasyon başlatıldıktan sonra mümkün olduğunca hava almaması gerekiyor. Mümkünse küçük şişelerde yapmak daha iyi bir çözüm olacaktır.

Ayrıca sadece meyve posaları değil evinizden çıkan her türlü organik atığı kullanabilirsiniz.

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön