![]() |
|
![]() |
#11 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-08-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 40
|
Alıntı:
merhaba Meyvelitepe, bana özelden mikroskopun markasını fiyatını ve nereden aldığınızı söyleyebilir misiniz ? ayrıca şarap yaparken de öncelikle mayalar ortama hakim oluyor. şekeri alkole dönüştürüyorlar.sonrasında şarabın içinde de laktik asit bakterileri mi hakim oluyor ? bu şarabın bozulması demek değil mi? bir sorum daha olacak. bira yapımında kullandığım arpaları ve enzim yaptıktan sonra çıkan artıkları 5 lt lik pet şişenin içinde toprakla karıştırdım. en üste de 3 cm kalınlığında toprak örttüm. fakat sizin dediğniz gibi günde doğaya karışmadı. beyaz ve yeşil küfler oluştu toprağın alt kısmında duruyor. pet şişede şeffaf olduğu için sürekli gözlemliyorum. küf miktarı sürekli artıyor. bu küfler bir süre sonra bu artıkları toprağa dönüştürürler mi ? daha önce yaptığım enzimleri süzdükten sonra posalarını bahçe toprağına gömmüştüm. 1 hafta sonra kazdığımda dediğiniz gibi hiçbirşey bulamadım. sizce pet şişedeki sıkıntı nedir ? küflerde organik atıkların çözünüp doğaya karışmasına katkıda bulunmuyor mu ? |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|