View Single Post
Eski 27-02-2014, 23:06   #1774
MeyveliTepe
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi inkero Mesajı Göster

ayrıca şarap yaparken de öncelikle mayalar ortama hakim oluyor. şekeri alkole dönüştürüyorlar.sonrasında şarabın içinde de laktik asit bakterileri mi hakim oluyor ? bu şarabın bozulması demek değil mi?
Şarap sürecinde hakimiyet bakterilere geçtiğinde, evet şarabın bozulması anlamına gelir. Ancak %10 mertebesine çıkmış alkol düzeyinde ortam daha çok asetik asit bakterileri için cezbedici olur.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi inkero Mesajı Göster
bira yapımında kullandığım arpaları ve enzim yaptıktan sonra çıkan artıkları 5 lt lik pet şişenin içinde toprakla karıştırdım. en üste de 3 cm kalınlığında toprak örttüm. fakat sizin dediğniz gibi günde doğaya karışmadı. beyaz ve yeşil küfler oluştu toprağın alt kısmında duruyor. pet şişede şeffaf olduğu için sürekli gözlemliyorum.
küf miktarı sürekli artıyor. bu küfler bir süre sonra bu artıkları toprağa dönüştürürler mi ?

daha önce yaptığım enzimleri süzdükten sonra posalarını bahçe toprağına gömmüştüm. 1 hafta sonra kazdığımda dediğiniz gibi hiçbirşey bulamadım.
sizce pet şişedeki sıkıntı nedir ?

küflerde organik atıkların çözünüp doğaya karışmasına katkıda bulunmuyor mu ?
Şişedeki kalıntıyı toprağa döküp üzerini toprak ile örtmediniz de, şişeye toprak koyup üç santim kadar üzerini kapattınız, öyle mi? Öyle ise muhtemelen kafi gelmemiştir. Bir sonraki denemenizde şişede bırakmayıp doğrudan toprağa gömmeyi deneyip karşılaştırma fırsatı olsun.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön