agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni3415Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 30-01-2014, 12:27   #11
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,024
Bu gibi incelemeler için 1600x'e kadar büyütme imkanına sahip kameralı bir mikroskop kullanıyorum.

Maya ile başlatılan enzimlerde dahi 5-6 haftalık süreç sonunda alkol kokusu vb. olmuyor (veya kalmıyor). Alkolmetre ile bakmak aklıma gelmedi ama baksaydık da pek bir şey görebileceğimizi sanmam.

Maya katıp katmamak konusunda net bir şey söyleyemiyorum. Katılması, mayaların ortama katabileceği başka enzimler vb. sebebiyle belki olumludur, belki de hiç bir fonksiyonu olmuyordur.

Suya geçen bu gibi ekstratların bir standardı olmadığından, olsa da analizi kolay olmadığından bir şey söylemek kolay değil.

Mikrobiyolojik açıdan en yüksek popülasyon ve çeşitliliğe sahip enzimin EM ile aşılanarak hazırlanan olduğunu gördüm. Onun da resmi linkini verdiğim mesajda var.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025