![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-08-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 40
|
Alıntı:
ben bu enzimler dışında düzenli olarak şarapta yaptığım için hidrometere ve alkol ref. lazım oluyor. istanbul'da bu malzemeleri daha uygun fiyata alabiliyorsunuz. benim enzimleri asıl olarak denemek istediğim yer zeytin bahçemiz. yaklaşık 2500 adet zeytin ağacımız var. dal kuruması, düşük verim dökülme en büyük sıkıntımız belki burada işe yarayabilir. deneyip göreceğiz. EM için dal kanserine kesin olarak çözüm olur diyor. açıkcası bu işe bulaştığımdan beri sürekli okuyup araştırıyorum. fena sardırdım. herhalde bu merak bir tek bende olmuyordur ![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-04-2007
Şehir: ankara
Mesajlar: 13
|
Sayın enzim uzmanı üstadlarım; Ben de bu konuyla ilgiliyim, 2 ayrı pet şişeye uyguladım, ikisine de esmer şeker koydum, bugün 13 ya da 14. gün ama her 2 şişede de 2-3 gün önce gaz çıkışı durdu, ben de küp beyaz şeker attım metan gazı üretimi yeniden başladı ama dün itibariyle yine yavaşladı gaz üretimi. Ne yapmam lazım bundan sonrasında ? İlk 1 ay gaz çıkışı devam etsin diye geri kalan 15 günde düzenli olarak şeker mi ekleyeyim ? 1 Ay sonrasında sadece çalkalamak mı gerek ? Enzimin hazır hale geldiğini meyvelerin dibe çökelmesinden mi anlayacağız ? Bilgilendirirseniz sevinirim. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-04-2007
Şehir: ankara
Mesajlar: 13
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,033
|
Alıntı:
Enzim içinde kullandığınız malzeme, sıcaklık, maya kullanılıp kullanılmadığı gibi bir çok değişken var. Sorunuzu detaylandırırsanız, ilgili ve tecrübeli üyelerimiz daha rahat cevap verebilirler. Sorduğunuz tüm soruların cevapları aslında o 56 sayfa içinde mevcut. Tavsiyem, konuyu baştan sona tarayarak gelmeniz. Arada olası başka sorularınız için de cevaplar bulacaksınız. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-04-2007
Şehir: ankara
Mesajlar: 13
|
Alıntı:
2 tane 5 litrelik pet şişeye 300'er gram esmer şekerle belirtilen oranlarda sadece meyve kabuklarından oluşan karışım hazırladım. Oda sıcaklığında tutuyorum. Mayanın işlemi hızlandırdığını duyunca 1 hafta önce her şişeye yarım paket maya attım. Gaz tertibatı yerine her akşam kapağı açıp metan gazını tahliye ediyorum ve şişeleri çalkalayıp alt üst ediyorum. Bugün 22 ya da 23. gün, dün her iki şişeye de 100-150 gram şeker attım, fermantasyon yeniden başladı. 1-Bundan sonrasında ne yapmam lazım, şeker eklemeye ne zamana kadar devem edeyim ? (1 aylık süre tamamlanıncaya kadar / Şeker eklenmesine rağmen gaz çıkışının olmadığını görülen güne kadar ) 2-İşlemin tamamlanması için ideal süre nedir ? 3-Fermantasyonun bittiğini şişe dibinde oluşan çökelmeden mi anlayacağım ? Bilgilendirirseniz sevinirim. |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-08-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 40
|
Alıntı:
benimde bazı enzimlerimde gaz çıkışı daha kısa sürerken bazılarında çok daha uzun sürdü. içerisine koyulan şeker ve organik atıklarının içindeki şeker miktarı ile alakalı olabilir. Gaz çıkışınıın kısa sürmesi enzim kalitesini ne kadar etkiler bilemiyorum. bu arada benim yaptığım 3 adet enzimden sadece birinde beyaz küf oluşmaya başladı. o da tomurcuk şeklinde değilde üstte yüzeysel tabaka gibi. |
|
|
|
|
![]() |
|
|