View Single Post
Eski 12-12-2013, 08:20   #1675
alierbektas
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-04-2007
Şehir: ankara
Mesajlar: 13
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ciroz Mesajı Göster
Sn alierbektas,

Enzim içinde kullandığınız malzeme, sıcaklık, maya kullanılıp kullanılmadığı gibi bir çok değişken var.

Sorunuzu detaylandırırsanız, ilgili ve tecrübeli üyelerimiz daha rahat cevap verebilirler.

Sorduğunuz tüm soruların cevapları aslında o 56 sayfa içinde mevcut.

Tavsiyem, konuyu baştan sona tarayarak gelmeniz.
Arada olası başka sorularınız için de cevaplar bulacaksınız.
Sayın ciroz ;

2 tane 5 litrelik pet şişeye 300'er gram esmer şekerle belirtilen oranlarda sadece meyve kabuklarından oluşan karışım hazırladım.

Oda sıcaklığında tutuyorum. Mayanın işlemi hızlandırdığını duyunca 1 hafta önce her şişeye yarım paket maya attım.

Gaz tertibatı yerine her akşam kapağı açıp metan gazını tahliye ediyorum ve şişeleri çalkalayıp alt üst ediyorum.

Bugün 22 ya da 23. gün, dün her iki şişeye de 100-150 gram şeker attım, fermantasyon yeniden başladı.

1-Bundan sonrasında ne yapmam lazım, şeker eklemeye ne zamana kadar devem edeyim ? (1 aylık süre tamamlanıncaya kadar / Şeker eklenmesine rağmen gaz çıkışının olmadığını görülen güne kadar )

2-İşlemin tamamlanması için ideal süre nedir ?

3-Fermantasyonun bittiğini şişe dibinde oluşan çökelmeden mi anlayacağım ?

Bilgilendirirseniz sevinirim.

alierbektas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön