![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
|
Aktifleşmesinin sebebi eski enzim mi? O zaman eski enzime olmuş gözüyle bakabilir miyim? Yenisi hala gaz çıkartıyor pekmez eklememe gerek kalmadı mı? yoğurt suyu eklemediğim için iyi bakteri olmayacak mı içinde? Yardım eder misiniz? |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 21-08-2008
Şehir: Manisa-Salihli
Mesajlar: 772
|
Alıntı:
Enzim yaparken yararlı bakterileri besleyeceğin pekmez, melas, kahverengi şeker vs. mutlaka kullanmalısınız. Enzim yaparken yoğurt suyu kullanmanız ise şart değil. eğer kullanırsanız laktik asit bakterilerisi de ilave etmiş olursunuz ki daha iyi olur. Enzimdeki 1-3-10 kuralına dikkat ettiğiniz sürece iyi kalitede enzim elde ediyorsunuz. Selamlar... Saygılar... |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben de mandalina ve kabuklarından, yağmur suyu ve mayadan oluşan bir karışımla deneyeceğim. Çok kötü kokar diye başka bir şey eklemiyorum. Bu arada yanlış bilmiyorsam hayvanal kaynaklı hiç bir atık kullanamazsınız, yumurta süt ve yoğurt dahil. |
|
|
|
![]() |
|
|