Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Derya Yıldız
Aktifleşmesinin sebebi eski enzim mi?
O zaman eski enzime olmuş gözüyle bakabilir miyim?
Yenisi hala gaz çıkartıyor pekmez eklememe gerek kalmadı mı?
yoğurt suyu eklemediğim için iyi bakteri olmayacak mı içinde?
Yardım eder misiniz?
|
Sayın Derya Yıldız Merhaba.
Enzim yaparken yararlı bakterileri besleyeceğin pekmez, melas, kahverengi şeker vs. mutlaka kullanmalısınız.
Enzim yaparken yoğurt suyu kullanmanız ise şart değil. eğer kullanırsanız laktik asit bakterilerisi de ilave etmiş olursunuz ki daha iyi olur.
Enzimdeki 1-3-10 kuralına dikkat ettiğiniz sürece iyi kalitede enzim elde ediyorsunuz.
Selamlar... Saygılar...