View Single Post
Eski 20-07-2013, 03:41   #1609
tevmen
Ağaçsever
 
tevmen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-09-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 58
Enzim harika bir şey, inandım iyice. Mesela 'bioenerji' üretimi için büyük ölçeklerde kullanılıyormuş. Neyse daha pratik açıdan Tayland'dan bir makaleye rastladım (Asian Journal of Food and Agro Industry, 2009, S169). Üç grup meyve üzerine deney yapmışlar

1) tatlı meyveler. Kullandıkları meyveleri hiç tanımıyorum, oraların tropik meyveleri olacak. Bizim elma armut kavun karpuza mukabil olduğunu tahmin ettim.

2) Ekşi meyveler. Aralarında limon, portakalı da sayıyorlar.

3) Nişastalı meyveler. Muz ve tatlı patatesi bu gruba koymuşlar.

Bir ay sonunda enzimlerin azot, potasyum, fosfor değerlerini ölçmüşler. En iyi grup 'nişastalı meyveler' grubu. Diğer iki grup ise aşağı yukarı aynı.

tevmen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön