![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
İkinci enzimi de dün akşam hazırladım. Bu sefer içerik biraz daha fazla. Yine kavun kabuğu, taze fasulye çöpü, elma, erik, kayısı, yumurta kabuğu, ceviz kabuğu, acı biber sapları, nane, domates çöpleri, pekmez, kuru maya. Karışımdan ilk enzime de biraz ilâve ettim. Balonlar yine hemen şişti, bekleyeceğiz artık. Umarım başarılı olur. ![]() Düzenleyen Sevgi Durul : 30-07-2012 saat 18:50 |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sonucu sabırsızlıkla bekleyeceğim . |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Şişenin üst tarafında biriken tortunun yerini şeffaf sıvı aldı. Kullanıma hazır mıdır? ![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Anlayabildiğim kadar şimdi bakteriler çoğalacak, bir ay sonra kullanıma hazır hale gelecektir sevgili Durul. Bundan önceki ilk denemem hiç fermante olmamış gibiydi. Bu gün onu dökmeye niyetlenmiştim, şöyle bir kokladım, neredeyse çok hoş bir turşu kokusu vardı, dökmeye kıyamadım, sulandırıp bitkilere verdim. Sonucu paylaşırım. İlk yaptığım enzimin üzerindeki beyaz bakteri tabakasını maya olarak kullanabileceğimi anladım. İnşallah doğru anlamışımdır ![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
|