View Single Post
Eski 27-07-2012, 09:19   #1113
Halil Önen
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
...

Kullandığım malzemeler, yabani yonca, ısırgan otu, havuç, muz kabuğu, portakal, elma, hıyar, semizotu, granül hamur mayası ve üzüm pekmezi.

.., 5 Litrelik pet şişe malzeme ve su ile birlikte yarıya kadar
doldu.

17 güne rağmen eldiven şişmedi
.. tekrar pekmez ve maya ilâve edip tekrar ağzını kapattım.

Dünden beri bakıyorum, eldivende şişme yok.
.


Isırgan otu enzime kötü koku_ ileride_ verebilir. En güzeli otlardan ayrı meyvelerden ayrı enzim yapmak daha iyi...

5 lt lik pet şişenin 2/3 ü kadar su doldurmak gerekir. Az su fermantasyonu geciktirir, tam sağlamaz...

Su ilave edebilirsiniz. Bir parça yaş maya daha atarsanız iyi olur.

Pek şişeği önce kendi kapağı ile kapatıp fermantasyonun oluşumunu beklemek yani gaz çıkışı başladığında _ pet şişede şişme gözlendiğinde_ eldiven kullanmak daha iyi...

Bir de yeterli oranda pekmez_ melas_ kullanılmazsa fermantasyon zayıf seyreder.

Enzimde beyaz şekerin kullanılması_ sulandırılması sonucu değiştirmez_ tavsiye edilmiyor...

Otlardan ayrı meyvelerden ayrı yapılan enzim olduktan sonra ikisini karıştırıp sulama suyuna vermek daha iyi...

Otlardan yapılan enzimin meyvelerden yapılana göre ömrünün daha az olduğuna inanıyorum.

Kolay gelsin Adalet hanım...
Saygılar

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön