Merhabalar,
Daha önce ilk enzim denemelerimizi, Bahçedeki yeşil eriklerden ( bitkiler için ) ve semt pazarından alınan çileklerden ( bizim için ) yapmıştık.
http://www.agaclar.net/forum/913390-post859.htm
yukarıdaki formülü uygulamıştık. ( harnup pekmezi kullanmıştık )
İkisi de fermantasyona başlamış ve sonlanmıştı. Yeşil Erik enzimini bahçede biraz korkarak kullandık. Gerisini kompost kabinine doktük.
İlk yaptıgımız enzimin faydasını çok test edemedik. Zararını görmediğimiz kesin.
yaptigimiz enzimin ilk fotografina alttaki linkten ulaşılabilinir.
http://www.agaclar.net/forum/981601-post2.htm
Aklımıza takılan iki soru var.
1 - Neredeyse 2-2.5 ay olmasına rağmen, bahçedeki malta eriklerini kullanarak, mayalı ve bol şekerli "MALTA ERİĞİ ŞARABI" denememizde fermantasyon halen sürmekte. Nedeni ne olabilir ?
malta eriğindeki şekerin halen tükenmemesi olabilir mi ?
2 - Bahçedeki yeşil erik ( artik çoğu kırmızı ) ağacından dökülen eriklerle yeni bir enzim yapmak istiyoruz.
Acaba sadece erikten ( ya da tek malzemeden ) yapılan enzimde faydalı mikro organizma miktarı daha mi azdır ?
Birden fazla malzemeyi karıştırarak yapmak daha mi iyidir ?
şimdiden teşekkürler