![]() |
|
![]() |
#2101 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
KÜFlenmişse maalesef enziminiz bozulmuş demektir, atın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2102 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-12-2012
|
Merhaba arkadaşlar. İki gün önce bende bir enzim denemesi yaparak aranıza katılmak istedim. Mutfakta çöpe gitmeyi bekleyen malzemeleri (iki kabak, bir patlıcan, bir salatalık, yarım armut, yumurta ve domates kabukları) 1,5 lt lik pet şişeye doldurdum. Üzerini elimden geldiğince ölçülü koymaya çalışarak su doldurdum. Bir paket (10 gr) kuru maya, birkaç kaşık yoğurdu suyuyla birlikte kattım. Yarım kase kadar da bal-pekmez karışımı kattım ![]() ![]() ![]() Düzenleyen Zemzem : 17-08-2015 saat 23:43 Neden: Fotoğraf ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2103 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
|
Nargile düzeneğinde gaz çıkışını gözlemlemek zor olabiliyor, yavaşlamış ta olsa gaz çıkışı oluyordur. Kapak gevşetme düzeneğinde genleşmeden kolayca takip edilebiliyor ancak, sürekli gözlemlemek gereken bir yöntem o da. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2104 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
İlk 1-2 gündeki yoğun gaz çıkışı mayadan dolayı. Bundan sonra lactobacillus devreye girecek, gaz çıkışı yavaş ama uzun süreli olacak. 3 hafta kadar dokunmayın pek. Yalnız, bu düzenekte şuna dikkat edilmeli. Şişede zaman zaman negatif basınç oluşabilir, bu durumda diğer şişedeki suyu çekebilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2105 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-12-2012
|
Öncelikle çok teşekkür ederim bir sorun olmadığına çok sevindim. Sayın MeyveliTepe cevabınızdan yola çıkarak bir soru daha sormak istiyorum. Gaz çıkışı gözlemlenemeyecek kadar yavaşsa eğer, sistem hortumunu kapatsam böylece dediğiniz gibi negatif basınçla oluşacak sorunu ortadan kaldırsam olur mu? Ara ara biriken gazı boşaltırım onun kontrolu daha kolay olur. Son bir soru daha, özür dileyecek soruyorum 3 hafta pek dokunmayın demişsiniz. Bu çalkalamayın demek mi oluyor ya da değilse ne sıklıkla çalkalamalıyım? Ben gözüm çarptıkça gidip çalkalıyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-08-2013
|
https://www.youtube.com/watch?v=RM0B...ndex=4&list=WL Faydalı olacağını umuyorum,enzim nedir sorusu bundan iyi cevaplanamaz sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2107 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
İlk bir haftadan sonra çalkalamaya da gerek yok. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2108 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-09-2013
|
Artık kış geliyor gelecek baharda ve yazda kullanmak için enzim yapmaya ne zaman başlamalıyız ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Ağaç Dostu
|
Ben bitkilerim için Ocak ayı ortalarında ya da sonunda yapmayı planlıyorum, olgunlaşması tam bahar başlangıcına denk geliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2110 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
İş için bir süreliğine Alanya'ya giden arkadaşımız ofistekiler yesin diye kargo ile muz gönderme gafletinde bulundu. Kargo geldiğinde muzlar bildiğimiz hamur kıvamında idi. Bu durum karşısında ben "oley yaşasın tam bana göre" deyince herkes şaşkın şaşkın bana baktı. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2111 |
Ağaç Dostu
|
MUZ ENZİMİNDE : fosfor ,demir ,kalsiyum birazda magnezyum vardır enziminiz hayırlı olsun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2112 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2113 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-08-2014
|
Benim sormak istediğim ısı önemlimidir kış ayında ben yapmak istiyorum ? Yaparsam en faydalı hangisi olur (tek bir şişede karışım; iki şişede bağlantılı )? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2114 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hava girişini engellediğiniz ve gaz çıkışını kontrol altında tuttuğunuz sürece her iki yöntem de aynı sonucu verir, size hangisi daha kolay göründüyse onu seçebilirsiniz. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2115 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-08-2014
|
Teşekkürler A_NOMAD ablam ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2116 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2011
|
Merhabalar ben temizlediğim hamsi balıklarinin kafalari ve iç organlarını 5 lt lik şişeye koydum ve üzerine yarı oranda su ekledim, doğru mudur acaba ? Birde ne zaman hazır olur ? Teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2117 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-11-2015
|
Enzim yaparken et , balık ve yağlı gıdalar kullanılmıyor diye biliyorum. Sanırım çok kötü koku yapıyormuş |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2118 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2007
|
Balık enzimi yaptım... Bu enzimi yaparken...ilk günlerde leş kokusuna benzer koku yapıyor...Bidonun özellikle ilk günlerde hava almaması önemli...sonradan o leş kokusu yine turşuya dönüşüyor... Ben balıkları 3e 4 e böldüm de attım...Reaksiyon sonucunda çoğu toza dönüştü...Yüzeyde bazı parçalar kaldı.... --- ÖNEMLİ Şurada önemli bir nokta var...çok önemli... Sn. Acemiçaylağın yazılarında ; Enzim oluştuktan sonra...ph 7 civarı su ile karıştırılmalı ! Parçacıklar parçalanıp içindeki amino asitleri suya salsın...ve en az 24 saat beklemeli... Açıkcası...bitkilerle yaptığım enzimde..gözle görülür..hayli hayli...bir gelişme göremedim... Ph ı da ölçtüm 4 civarıydı... Şimdi balığı deniyorum.... Ve yukarıda ki ayrıntıyı deniyorum... 4-5 domates fidem var...her birine ayrı veriyorum... Belki sonuç alamayışımın nedeni...bitkilerin artık dinlenme dönemine geçmesindendir... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2119 |
Ağaç Dostu
|
Yanıtlarınız için teşekkürler peki balık enziminin hazır olduğunu nasıl anlarız ? birde faydaları neler bilen varsa sevinirim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2120 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben de ph metre var...Hava çıkışı durduğunda bir kaç gün daha bekliyorum...Şişeyi hafif sıkıyorum..gaz sıkışması hala var mı ? Sonra hortumu çıkarıp..kapak takıp izliyorum...Sıkışma var mı...Ph ını ölçüyorum..4 civarı ise..tamam diyorum... Siz de ph metre yoksa ... Gaz çıkışı tamamen bitmeli...leş kokusu gidip...turşu kokusu gelmeli...Balığın nerdeyse %80 i toza dönüşüyor...O toz parçacıklar ve ölen mayalar..Bitti diyebiliyoruz... Ben Em...ekmek mayası..kimi zaman üzüm..yoğurt suyu falan koyuyorum... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Ağaç Dostu
|
Yanıtınız için teşekkürler sn vural-can peki ölçü nasıl olmalı bitkilere verirken ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2122 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2014
|
Bir enzim şişe tavsiyesi
Merhaba Pratik bir enzim şişesi tavsiyesi istermisiniz. Eskiler bilir kolonyalar eskiden litrelik olarak doldurulur eczanelerde filan satılırdı. Resimde göreceğiniz şişe işte bu şişelerden alta kalan hazneye enzim metaryeli doldurulur. Şişenin içindeki uzun boru kısa olarak kesilir. Böylece enzim şişeniz hazırdır. Ayrıca Hava almanızda çok kolay olacaktır. Üst kısımdaki vanayı boşa aldığınızda içindeki hava otomatik boşalacaktır. Kapattığınızda havasız ortam tekrar sağlanır. O kenardaki pombalama cihazınıda çıkararak iptal edilmesi gerekiyor. Ürünü gittigidiyor da bulabilirsiniz. ... Düzenleyen megbilgi : 24-11-2015 saat 14:24 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2123 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Siz içine doldurursunuz EC 5 olur... Ben doldururum EC 3 olur... Her iki durumda da aynı ölçü kullanmak olmaz... Bitkiden bitkiye de değişir... Domates 2,5 EC ye kadar normal... Marul 1,2 EC değerine kadar kabul eder.... Sn. Meyvelitepe 1,8 EC ile verirdi... Eğer EC niz yoksa... Ben 1 litrelik şişenin 5 de1 ini enzim koyup, su ile tamamlıyorum... Bir çiçekte deniyorum..sonra ona göre davranıyorum... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2124 |
Ağaç Dostu
|
71 sayfanın tamamını okudum ve ihtiyacım olan bilgileri fazlasıyla aldım teşekkürler yanıtlarınız için sn vural-can.Balık gübresi 2 ay içinde hazır olacağı söyleniyor.Bakalım bugun 4.gün bir türlü çiçek açtıramadığım limonuma faydalı olacakmı ? Ayrıyetten potasyum enzimide yapacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2125 |
Ağaç Dostu
|
Sabah sabah yine bir enzim patlaması yaşadım. Bu seferki önceki gibi temiz bir patlama olmadı. Daha önce sadece gürültüsünü duymuş ve korkmuştuk. Şimdikinde şişeden öyle bir gaz çıkışı oldu ki meraklı sorular ve bakışlar eşliğinde yaptığımı izleyen çocukların saçları, üstleri dahil, yerler, tezgâh kısaca mutfağım berbat oldu ![]() ![]() Gülsem mi ağlasam mı bilemedim, bir sürü iş çıktı. Sabah, "bugün işim az, çabucak bitirir biraz kafa dinlerim" diyordum, açgözlülüğüm sayesinde güzelim demlenme saatlerimden de oldum. ![]() Bana müsade çocukların saçlarından başlayayım temizliğe ![]() Not: Patlamayla birlikte enzimim 1 3 10 oranına indi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2126 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2127 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-10-2015
|
enzim
merhaba saygı değer üyeler. bende enzim yapıp buğday tarımında kullanmak istiyorum.nasıl uygulama yapmak gerekiyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2128 |
Ağaç Dostu
|
buğday tarımında enzimin faydası olacağına inanıyorum ama masraflı olabilir ben olsam buğday tarımında irfan çayını denerdim hem daha ucuza yapabilirsin tabi ustalarımız daha iyisini bilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2129 |
Yeni Üye
|
teşekkürler bilginiz için enzim yazılarını baştan sona okudum gübre kullananlara anlatsam bu olayı benimle dalga geçerler.bizim insanımız kafasına koymuş gübre atmasan ürün olmaz diyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2130 |
Yeni Üye
|
irfan çayı hakkında birbilgim yok nasıl yapılıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |