Balık enzimi yaptım...
Bu enzimi yaparken...ilk günlerde leş kokusuna benzer koku yapıyor...Bidonun özellikle ilk günlerde hava almaması önemli...sonradan o leş kokusu yine turşuya dönüşüyor...
Ben balıkları 3e 4 e böldüm de attım...Reaksiyon sonucunda çoğu toza dönüştü...Yüzeyde bazı parçalar kaldı....
---
ÖNEMLİ
Şurada önemli bir nokta var...çok önemli...
Sn. Acemiçaylağın yazılarında ;
Enzim oluştuktan sonra...ph 7 civarı su ile karıştırılmalı ! Parçacıklar parçalanıp içindeki amino asitleri suya salsın...ve en az 24 saat beklemeli...
Açıkcası...bitkilerle yaptığım enzimde..gözle görülür..hayli hayli...bir gelişme göremedim...
Ph ı da ölçtüm 4 civarıydı...
Şimdi balığı deniyorum....
Ve yukarıda ki ayrıntıyı deniyorum...
4-5 domates fidem var...her birine ayrı veriyorum...
Belki sonuç alamayışımın nedeni...bitkilerin artık dinlenme dönemine geçmesindendir...
|