View Single Post
Eski 18-08-2015, 00:16   #2104
MeyveliTepe
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zemzem Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar. İki gün önce bende bir enzim denemesi yaparak aranıza katılmak istedim. Mutfakta çöpe gitmeyi bekleyen malzemeleri (iki kabak, bir patlıcan, bir salatalık, yarım armut, yumurta ve domates kabukları) 1,5 lt lik pet şişeye doldurdum. Üzerini elimden geldiğince ölçülü koymaya çalışarak su doldurdum. Bir paket (10 gr) kuru maya, birkaç kaşık yoğurdu suyuyla birlikte kattım. Yarım kase kadar da bal-pekmez karışımı kattım Bunları enzim yapacağım heyecanıyla gece 4te yaptım Sabah 10 gibi uyandığımda şişe patlayacak gibiydi. İçindeki gazı boşalttıktan sonra nargile sistemini kurdum bütün gün gaz çıkışı devam etti. Ama bugün hiç çıkmadı. Gün içinde ara ara çalkalıyorum. Acaba pekmezi mi az geldi diye düşünüyorum yoksa normal mi emin de olamadım. Fotoğraların ilki dün sabah ilk gazı boşalttığım zamanki hali ikincisi şimdiki hali
Düzeneği kurmuşsunuz, artık beklemeniz gerekiyor.

İlk 1-2 gündeki yoğun gaz çıkışı mayadan dolayı. Bundan sonra lactobacillus devreye girecek, gaz çıkışı yavaş ama uzun süreli olacak. 3 hafta kadar dokunmayın pek.

Yalnız, bu düzenekte şuna dikkat edilmeli. Şişede zaman zaman negatif basınç oluşabilir, bu durumda diğer şişedeki suyu çekebilir.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön