agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni850Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-03-2010, 05:55   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-11-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi komkarbey Mesajı Göster
arkadaşlar bu aralar ayın sonunda dikeceğim fidanlar için leonarditlerle ilgili araştırma yapıyorum. Polimetkimyanın ürünlerini dikkatli incelerken oranlarında bir gariplik olduğunu fark ettim. Broşürlerinde organik madde miktarı %90 internet sitelerinde %70 tescilde %70 humik asit broşür %50 sitelerinde %50 tescil %40 amino asit broşür ve sitelerinde %10 ama tescilde görünmüyor broşürde azot %15 sitelerinde %16 tescil %5 ayrıca tescilde bazı elementlerde broşürlerinde var bu neden böyle kafamda kötü düşünceler var resmi kurumlar firmaları denetlemiyor mu ?
Sayın Komkarbey,

Bakanlığın belirlediği bazı limitler var. Bunların altına düşmediği sürece problem yoktur. Ancak bu bölümü iyice okursanız bu türden çelişkilerin olmadığı (tescil değerleri ile beyan ettikleri değerler) ürünleri de görebilirsiniz.

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2010, 15:38   #2
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 08-02-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
Sayın Komkarbey,

Bakanlığın belirlediği bazı limitler var. Bunların altına düşmediği sürece problem yoktur. Ancak bu bölümü iyice okursanız bu türden çelişkilerin olmadığı (tescil değerleri ile beyan ettikleri değerler) ürünleri de görebilirsiniz.
sayın acemi çaylak
teşekür ederim hepsini okudum özellikle senin çalışmandan yararlanarak araştırma yapıyorum bizler araştırıyoruz ama bu ürünleri kullanan kaç kişi araştırma yapabilir... Kendilerine de email attım bu çelişkileri sordum dönmediler bu hafta içi dönmezlerse telefon edecem

komkarbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2010, 18:39   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-11-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi komkarbey Mesajı Göster
Kendilerine de email attım bu çelişkileri sordum dönmediler bu hafta içi dönmezlerse telefon edecem
Sn. Komkarbey,

Sadece Leonardit satıcıları değil, hemen bütün tarım şirketleri maillere dönmüyorlar ya da geç dönüyorlar.
Sanırım bir firmaya web sitesi yaptırıyorlar, sonra işi unutuyorlar. Çoğunca info vb. mail adreslerine gönderilen mailleri takip eden bir sorumlu olmuyor.

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2010, 18:47   #4
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 08-02-2010
bugün polimetkimyadan cevap geldi Humic A isimli ürünümüz hakkında merak ettiğiniz hususları aşağıda açıklamaya çalışayım.
1- Organik gübreler için ilk ithalatı yapıldıktan sonra tescil belgesi düzenlenmektedir. Yani ithal ettiğiniz ürünün değerlerinden biz emin olsak dahi , maalesef ülkemizde yapılan analiz sonuçlarının tutarsızlığı nedeniyle firmalar tescil belgesi taleplerini yönetmeliğin belirlemiş olduğu en alt rakamları dikkate alarak tescil başvurularını yapmakta ve buna göre tescil düzenlenmektedir.
Bu nedenle tescil belgemizde yönetmeliğin şart koştuğu en alt ve üst değerler yazılmıştır. Yönetmelik bu değerlerin altında olması halinde ürünün ithalatının yapılamayacağını söyler. Ancak belirtilen bu oranların üzerinde olması ithalatın yapılmasına engel teşkil etmemektedir.

2- Ürünümüz içerisinde bulunan amino asit tescilde yer almamıştır. Bunun nedeni de organik gübre yönetmeliğinin ürünleri sınflandırırken amino asit ve humik asitin bir arada olduğu bir organik sınıf belirlememiş olmasıdır. Yani biz ürünümüze tescili ya organik toprak düzenleyicisi(humik asit) ya da amino asitli organik gübre olarak alacaktık. Tercihimizi Organik Toprak Düzenleyici olarak kullanılmıştır.

3- Katatloglarda ve web sitesinde yer alan değerler tescil değerinden farklıdır. Katalaoglarda yer alan değerler ürünün ithalatı sırasında TSE tarafından alınan numunelerin analiz edilmesi ve sonuçlarının uygun görülmesi halinde ithalat yapabilmemize izin veren TSE raporlarında yer alan gerçek değerlerdir.

Sonuç olarak ürünü değerlendirirken katalogda yazılı değerleri dikkat almanızı tavsiye ederiz. Eğer daha detaylı bilgi isterseniz 0 532 653 87 36 numaralı telefondan bana ulaşabilirsiniz.
İlginize teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

komkarbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025