arkadaşlar merhaba geçen hafta mersin tarım fuarına gittim leonarditler hakkında bilgi almak için firmalarla görüştüm ilginç olan fidan dikerken ne kadar kullanmalıyım sorusuna 100grdan 5kg kadar(açacagım çukur acaba 5kg alır mı) cevap aldım.
Ama iki firma kafama yattı birisi polimet kimyanın humuc a adlı ürünü(100gr) ama ordada kafamda soru işaretleri kaldı aldıgım kataloklarda organik madde %90 humik asit %50 amino asit %10 azot %15 potasyum %1 fosfor %2 nem %1 ve ph 3-5 diyor ama sitelerinde farklı organik madde %70 humik asit miktarıda %50(?)buda bir garip fiyatıda 70tl civarı dedi tam söylemiyorlar digerlerinden 6-8 torba alana kadar bundan 2 torba alim diyorum ama oranlardaki fark kafa karıştırıyor
(kimi firmalar (%90 mümkün değil diyor gerçek oranları ne acaba) fulvık adlı ürünlerini ketirmemişler nedense ama bayilerine gidip onun hakkında da bilgi alacam Diğer firma ise orgüb gübre kükürt ilk ürünü %35 kükürt katkılı goldmax burdada iki oran var ilk yazdıgım tescil ikincisi laben sonucu organik madde %20 (42.7) humik fulvik asit %25(58.05) kükürt %35(51) pomza %10 nem %20(17) ph 3-5(3.7) ikinci ürünleri multi organik organik madde %60(83) humik fulvik asit %50(74) organik azot %2(2.65) potasyum %1(2.52) nem %20(7.3) ph 4-6(5) birici üründe toprağımın kireçli ve tuzlı olmasından kükürt oranı yüksek ve pomza içerikli olması dikkatimi çekti ama aranlar düşük olunca ikince ürüne yöneldim multi organikteki oranlar iyi ama onda da kükürt ve pomza yok kükürtte satıyorlar
ayrı alıp karıştıracam ama ne kadar kullanmam lazım fidan başına Bu arada fiyat soruyorum nedense yuvarlak yuvarlak cevaplar veriyorlar ya söylemiyorlar gelirsin konuşuruz diyorlar **** aralıklı söylüyorlar(30-40) bu nasıl iş ciddiyetten uzak bu arada biyogold 50 yapmış fiyatı son olarakta 10 ile 70 tl arasında leonarditlerin fiyatları izotar katılmamıştı onlarlada görüşüp karar vereceğim onların perlhumus ürünlerideki oranlarda gayet iyi
|